BibTex RIS Cite

ÜNİVERSİTE İŞ SÜREÇLERİNİN KOORDİNASYONU İÇİN YÖNETİM BİLİŞİM SISTEMLERİNİN İNŞAASI: DOKUZ EYLÜL ÜNIVERSİTESİ İÇİN MODEL ÖNERİSİ

Year 2016, Volume: 30 Issue: 2, 0 - 0, 21.04.2016

Abstract

Yönetim bilişim sistemleri, örgütsel faaliyetlerle ilgili yöneticilere kararların alınması ve kararların yürütülmesi sürecinde veri toplayarak, analiz eden ve bu veriyi bilgiye dönüştürerek raporlayan işlemler dizisine sahip bilgisayara dayalı bilgi sistemidir. Üniversitelerde kurulabilecek ve üst yönetimin karar almasını kolaylaştıracak bir yönetim bilişim sistemi kurum içi etkinliği artıracaktır. Yazılım süreçleri yaşam döngüsünün temel adımları vardır. Bunlar planlama, analiz, tasarım, üretim ve bakımdır. Çalışmada üniversite örgüt yapısı içinde uygulanabilecek ve üniversitelere örnek teşkil edebilecek yönetim bilişim sistemi kurulması amaçlı yazılım uygulaması için planlama, analiz ve tasarım süreci gerçekleştirilmiştir. Planlama kısmında fizibilite çalışmasının gerçekleşmiştir. Analiz aşamasında var olan sistem örnek bir üniversite örgüt yapısı incelenerek örgütün temel sorunları ortaya konulmuş ve gereksinimler açıklanmıştır. Tasarım aşamasında gereksinimleri karşılayacak yazılımın temel yapısı oluşturulmuş, yazılımın içerdiği bileşenlerin tanımlanıp açıklanmıştır. Üniversitelerin idari-akademik organizasyon yapısının karmaşıklığına rağmen gerçekleştirilen çalışma, üniversitelerde yönetim bilişim sistemi süreçlerinin incelenmesi ve bir tasarım modeli önermesi adına önemlidir.

Year 2016, Volume: 30 Issue: 2, 0 - 0, 21.04.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Makaleler
Authors

Yılmaz Gökşen

Muhammet Damar

Onur Doğan

Publication Date April 21, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 30 Issue: 2

Cite

APA Gökşen, Y., Damar, M., & Doğan, O. (2016). ÜNİVERSİTE İŞ SÜREÇLERİNİN KOORDİNASYONU İÇİN YÖNETİM BİLİŞİM SISTEMLERİNİN İNŞAASI: DOKUZ EYLÜL ÜNIVERSİTESİ İÇİN MODEL ÖNERİSİ. Atatürk Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, 30(2).

4aoDA4.pngithenticate-badge-rec-positive.png800px-Open-Access-PLoS.svg.png