BibTex RIS Cite

TOPRAK STRÜKTÜRÜNÜN OLUŞUM SÜREÇLERİ VE YÖNETİMİ

Year 1997, Volume: 28 Issue: 3, - , 26.04.2013

Abstract

 

GİRİŞ

            Bitki gelişme ortamı olarak ideal bir toprak, tohumun çimlenebilmesi, filizin yüzeye çıkabilmesi ve bitki kök sisteminin gelişme ve fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli olan çevre koşullarını sağlamaktadır. Böyle bir toprak bu işlevleri yaparken yalnızca bitki gelişimi için gerekli bitki besin maddelerini sunmakla kalmayıp, aynı zamanda bitkinin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli olan uygun bir hava-su düzenini de sağlamaktadır. Bu durum, toprağın iyi bir strüktüre sahip olmasıyla gerçekleşebilmektedir.

            Bir çok durumda bitki tarafından topraktan besin elementi alımı, suyun noksanlık ve fazlalığı, oksijen yetersizliği, ya da toprak sıkışması nedeniyle yetersiz kök gelişimi tarafından sınırlandırılmaktadır. Toprakta sıkışmanın fazlalığıyla ilgili olarak havalanmanın azalması yalnızca kök faliyetini kısıtlamakla kalmayıp, aynı zamanda mikrobiyal aktiviteyide olumsuz olarak etkilemektedir. Bütün bunlar uygun olmayan toprak strüktürünün bitki üretiminde sınırlayıcı bir etmen olduğunu, bu bakımdan strüktürün, toprak verimliliğinin bir parametresi olarak dikkate alınması gerektiğini ortaya koymaktadır.

 

Year 1997, Volume: 28 Issue: 3, - , 26.04.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

Nutullah Özdemir This is me

Mustafa Canbolat This is me

Publication Date April 26, 2013
Published in Issue Year 1997 Volume: 28 Issue: 3

Cite

APA Özdemir, N., & Canbolat, M. (2013). TOPRAK STRÜKTÜRÜNÜN OLUŞUM SÜREÇLERİ VE YÖNETİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(3).
AMA Özdemir N, Canbolat M. TOPRAK STRÜKTÜRÜNÜN OLUŞUM SÜREÇLERİ VE YÖNETİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. April 2013;28(3).
Chicago Özdemir, Nutullah, and Mustafa Canbolat. “TOPRAK STRÜKTÜRÜNÜN OLUŞUM SÜREÇLERİ VE YÖNETİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, no. 3 (April 2013).
EndNote Özdemir N, Canbolat M (April 1, 2013) TOPRAK STRÜKTÜRÜNÜN OLUŞUM SÜREÇLERİ VE YÖNETİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 3
IEEE N. Özdemir and M. Canbolat, “TOPRAK STRÜKTÜRÜNÜN OLUŞUM SÜREÇLERİ VE YÖNETİMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 3, 2013.
ISNAD Özdemir, Nutullah - Canbolat, Mustafa. “TOPRAK STRÜKTÜRÜNÜN OLUŞUM SÜREÇLERİ VE YÖNETİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/3 (April 2013).
JAMA Özdemir N, Canbolat M. TOPRAK STRÜKTÜRÜNÜN OLUŞUM SÜREÇLERİ VE YÖNETİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28.
MLA Özdemir, Nutullah and Mustafa Canbolat. “TOPRAK STRÜKTÜRÜNÜN OLUŞUM SÜREÇLERİ VE YÖNETİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 3, 2013.
Vancouver Özdemir N, Canbolat M. TOPRAK STRÜKTÜRÜNÜN OLUŞUM SÜREÇLERİ VE YÖNETİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28(3).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/