BibTex RIS Cite

İNORGANİK AZOT FORMLARININ ÖZEL İYON ELEKTRODU İLE POTANSİYOMETRİK ANALİZİ

Year 1997, Volume: 28 Issue: 3, - , 26.04.2013

Abstract

GİRİŞ

           İnorganik N formlarının özel iyon elektordları ile belirlenmesi, emek yoğun damıtma ve kolorimetrik yöntemlerle karşılaştırılınca, ilk bakışta oldukça çekici gibi görünmektedir. Kuramsal olarak bu yaklaşımın (inorganik N formlarının özel iyon elektrodları ile belirlenmesi yaklaşımı) daha basit, daha çabuk ve daha ucuz olması gerekir. Ancak, özel iyon elektrodları pahalıdır ve uygun bir iyon analizörü ve özel (seçici) elektrodlar takımının maliyeti, bir damıtma birimi veya basit bir spektrofotometrenin fiyatını kolayca aşabilir. Ayrıca bugünkü gelişme düzeyindeki özel NOelektrodu sürekli standardizasyonu gerektirir ve çok sayıd aperdeleme etkileri ile karşı karşıyadır. Bütün bunlara ek olarak özel iyon elektrodu yöntemi, bugün kullanılan damıtma ve kolorimetrik yöntemler ölçeğinde de duyarlı değildir. Dolayısiyle laboratuvarda kullanılan herhangi bir N analiz yönteminden özel iyon elektrodu yöntemine geçiş yaparken, özel iyon elektrodlarının yukarda değinilen özelliklerini çok dikkatli bir şekilde değerlendirmek gerekir.

Year 1997, Volume: 28 Issue: 3, - , 26.04.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section DERLEMELER
Authors

Nesrin Yıldız This is me

Orhan Aydemir This is me

Publication Date April 26, 2013
Published in Issue Year 1997 Volume: 28 Issue: 3

Cite

APA Yıldız, N., & Aydemir, O. (2013). İNORGANİK AZOT FORMLARININ ÖZEL İYON ELEKTRODU İLE POTANSİYOMETRİK ANALİZİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(3).
AMA Yıldız N, Aydemir O. İNORGANİK AZOT FORMLARININ ÖZEL İYON ELEKTRODU İLE POTANSİYOMETRİK ANALİZİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. April 2013;28(3).
Chicago Yıldız, Nesrin, and Orhan Aydemir. “İNORGANİK AZOT FORMLARININ ÖZEL İYON ELEKTRODU İLE POTANSİYOMETRİK ANALİZİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, no. 3 (April 2013).
EndNote Yıldız N, Aydemir O (April 1, 2013) İNORGANİK AZOT FORMLARININ ÖZEL İYON ELEKTRODU İLE POTANSİYOMETRİK ANALİZİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 3
IEEE N. Yıldız and O. Aydemir, “İNORGANİK AZOT FORMLARININ ÖZEL İYON ELEKTRODU İLE POTANSİYOMETRİK ANALİZİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 3, 2013.
ISNAD Yıldız, Nesrin - Aydemir, Orhan. “İNORGANİK AZOT FORMLARININ ÖZEL İYON ELEKTRODU İLE POTANSİYOMETRİK ANALİZİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/3 (April 2013).
JAMA Yıldız N, Aydemir O. İNORGANİK AZOT FORMLARININ ÖZEL İYON ELEKTRODU İLE POTANSİYOMETRİK ANALİZİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28.
MLA Yıldız, Nesrin and Orhan Aydemir. “İNORGANİK AZOT FORMLARININ ÖZEL İYON ELEKTRODU İLE POTANSİYOMETRİK ANALİZİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 3, 2013.
Vancouver Yıldız N, Aydemir O. İNORGANİK AZOT FORMLARININ ÖZEL İYON ELEKTRODU İLE POTANSİYOMETRİK ANALİZİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28(3).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/