BibTex RIS Cite

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Year 1997, Volume: 28 Issue: 3, - , 26.04.2013

Abstract

ÖZET : Teknolojik gelişmelerin toplum yapısında meydana getirdiği değişikliklere bağlı olarak kentsel mekanlarda yanlış alan kullanımları, aşırı nüfus yoğunluğu, planlama ve uygulamalardaki aksaklıklar başta olmak üzere bir takım olumsuzluklar beraberinde önemli çevre sorunlarını ortaya çıkarmıştır. Özellikle büyük kentlerimizde çevre sorunlarından birisi olan gürültü, çağımızın hastalığı olan stres başta olmak üzere insan ve çevre üzerine birtakım etkiler yaparak olumsuz etkiler yaparak, kentlerimizi yaşanmaz hale getirmekte ve bu bağlamda gürültü bir çevre kirliliği olarak değerlendirilmektedir.

               Bu çalışmada, gürültü ile ilgili tanımlar ve kavramlar açıklanmış, gürültünün kaynakları ve olumsuz etkileri özellikle biyolojik (bitkisel) materyal ile yapılan önlemler üzerinde durulmaya çalışılmıştır.

Year 1997, Volume: 28 Issue: 3, - , 26.04.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section DERLEMELER
Authors

Hasan Yılmaz This is me

Serkan Özer This is me

Publication Date April 26, 2013
Published in Issue Year 1997 Volume: 28 Issue: 3

Cite

APA Yılmaz, H., & Özer, S. (2013). GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(3).
AMA Yılmaz H, Özer S. GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. April 2013;28(3).
Chicago Yılmaz, Hasan, and Serkan Özer. “GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, no. 3 (April 2013).
EndNote Yılmaz H, Özer S (April 1, 2013) GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 3
IEEE H. Yılmaz and S. Özer, “GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 3, 2013.
ISNAD Yılmaz, Hasan - Özer, Serkan. “GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/3 (April 2013).
JAMA Yılmaz H, Özer S. GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28.
MLA Yılmaz, Hasan and Serkan Özer. “GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 28, no. 3, 2013.
Vancouver Yılmaz H, Özer S. GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28(3).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/