Bu araştırma, gastronominin sanatla olan ilişkisini incelemek
ve görselliğin gastronomik öğreticiliğe katkısını belirlemek amacıyla;
gastronominin yiyecek alanında yayımlanmış örnek eserlerinde bulunan
illüstrasyon ve fotoğraf çalışmaları örnekleminde gerçekleştirilmiştir. Çok çeşitli mutfak
araç-gereçleri ve gıda maddelerinin, onlarca uygulama tekniğinin kullanıldığı
işleme süreçlerinden geçirildikten sonra ilgi çekici tabaklara dönüştürülerek
sunulması konusunun öğretimi; gastronomik yayınlarda görselliğin kullanım
gerekliliğini ve sanatsallık
tartışmasını ortaya çıkarmaktadır. Çalışmada, tabağın kendisinin değil,
yaratıcılık ve yenilik içeren üretim sürecinin sanat tanımına uygun olduğu;
balık tütsüleme sürecinin görselleri yardımıyla betimlenmiştir.
Gastronomi Gastronomi sanatı İllüstrasyon Fotoğraf Gastronomi eğitimi
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Aralık 2019 |
Gönderilme Tarihi | 25 Haziran 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 1 Sayı: 2 |