Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Aydın Yörük Çalıştayı ve Medya Desteği Üzerine Bir Değerlendirme

Yıl 2025, Cilt: 2025 Sayı: 1, 211 - 228, 26.02.2025
https://doi.org/10.58646/bengi.1610312

Öz

Aydın Yörük Çalıştayı; Arşiv, Kültür, Medya, Giyim, Barınma, Musiki, Yerel Yönetim,
Toylar, Kadın Teşkilatlanması, Folklor, El Sanatları gibi konularda farklı bakış açılarını bir
arada sunma, değerlendirme imkanı vermiştir. Konular kadar araştırmacılar da farklı disiplin,
meslek ve yaş kuşaklarından meydana getirilmiştir. Etkinlik yerel, bölgesel ve ulusal kitle iletişim araçlarının dikkatini çekmiş, hazırlıktan
başlamak üzere sonlanmasına kadar bir çok haber, makale kaleme alınıp kamuoyunun bilgisine
sunulmuştur. İnternet ortamında kolaylıkla erişilebilen bu medya ürünleri muhtemel
çalışmalara hazır kaynak durumu oluşturmuştur.
Bu çalışmanın amacı özgün akademik etkinliğin medyada bulduğu yankıları
değerlendirmektir. Etkinlikte görev alan araştırmacılar olarak, sosyal bilim genelini, iletişim
bilim özelinde esas almaktadır

Kaynakça

  • Akkoyun, T. (2024). Yörük Bayramı İletişimi. Türkay Akademi, VIII, nr. 86, Ekim, ss. 37-40.
  • Akkoyun, T. (2024b). Yörük Kültürü ve Medya Ürününe Aktarımı Oğuz Türklerinin Bünyesini Kapsayacak Şekilde Kültürel: Türkay Akademi, VIII, nr. 85, Eylül, ss. 32-35.
  • Akkoyun, A. (2012). Tarihin Bütünlüğü İçinde Türk Nüfusunun Hareketliliğine Bakış. Türkoloji Üzerine Araştırmalar, nr. 3, Eylül, ss. 122-137.
  • Asar, Y. (2024). Yörük Çalıştayı ve Yörükler. Aydın Yeni Ufuk Gazetesi.
  • Çalışkan, A. (2018). Anadolu Halk Çalgılarının Kökenleri ve Gelişimi. İstanbul: Geleneksel Müzik Yayınları.
  • Demirci, H. (2019). Göçebe Toplumlarda Beslenme Kültürü: Yörük Yemekleri. Ankara: Halk Bilimi Araştırmaları.
  • Demirtaş, H. (2020). Türk Halk Müziğinde Sipsi Çalgısının Yeri ve Önemi. Ankara: Sanat ve Halk Kültürü Araştırmaları.
  • Demirtaş, Z. (2021). Anadolu Göçebe Toplumlarında Barınma Kültürü: Çadırdan Yerleşik Hayata. İzmir: Halk Bilimi Araştırmaları.
  • Demirtaş, Z. (2022). Anadolu Halk Mutfağı ve Yörük Gelenekleri. İzmir: Geleneksel Mutfak Yayınları.
  • Eren, Z. (2020). Yörük Türkmen Mutfağı: Süt ve Et Ürünleri Üzerine Bir İnceleme. Antalya: Akdeniz Araştırmaları.
  • Eren, Z. (2022). Göçebe Kültürde Giyim: Yörük Türkmen Giysileri. İstanbul: Gelenek Yayınları.
  • Eren, Z. (2023). Türk Çadır Sanatı: Tasarım ve İşlevsellik. İstanbul: Kültürel Miras Dizisi.
  • Ergun, S. (2023). Türk Halk Müziği ve Geleneksel Yörük Ezgileri. Ankara: Müzik Akademi Yayınları.
  • Eröz, M. (1991). Yörükler ve Türkmenler: Anadolu’nun Kültürel Mirası. Ankara: Türk Tarih Kurumu.
  • Ertuğrul, S. (2019). Kültürel Kimliğin Korunması ve Dernekleşme Süreci: Yörükler Örneği. İzmir: Ege Üniversitesi Yayınları.
  • Ertuğrul, S. (2019). Kültürel Kimliğin Korunması ve Dernekleşme Süreci: Yörükler Örneği. İzmir: Ege Üniversitesi Yayınları.
  • Ertuğrul, S. (2020). Türk Kültüründe Giyim ve Süslenme Gelenekleri. İzmir: Ege Üniversitesi Yayınları.
  • Ertuğrul, S. (2021). Türk Halk Kültüründe Yemek ve Beslenme Alışkanlıkları. İstanbul: Kültürel Miras Dizisi.
  • Gökalp, Z. (2001). Türk Medeniyeti Tarihi ve Kültürel Çeşitlilik. Ankara: Pegem Akademi.
  • Gökalp, Z. (2020). Kültürel Kimlik ve Giyim Üzerine. İstanbul: İletişim Yayınları.
  • Gökçe, F. (2018). Yörük Kadınlarının Geleneksel Giyim Tarzı. Antalya: Akdeniz Kültür Araştırmaları.
  • Göktaş, M. (2021). Yörük Tatlıları: Gelenekten Günümüze Bir Yolculuk. Konya: Selçuk Üniversitesi Yayınları.
  • Göktaş, M. (2023). Giyim ve Kuşamda Türk-İslam Etkileri: Selçuklu ve Osmanlı Örnekleri. Konya: Selçuk Üniversitesi Yayınları.
  • Göner, A. (2022). Dede Korkut Destanlarında Barınma ve Çadır Kültürü. İstanbul: Tarih ve Edebiyat Araştırmaları.
  • https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/2770654
  • Karaca, T. (2017). Anadolu’da Erkek Giyim Geleneği ve Sosyal Statü. Trabzon: Karadeniz Araştırmaları Merkezi.
  • Karaca, T. (2020). Türk Halk Mutfağı ve Beslenme Alışkanlıkları. Trabzon: Karadeniz Kültür Araştırmaları Merkezi.
  • Karaca, T. (2021). Yörük Çadırlarının Sosyal ve Ekonomik Boyutları. Antalya: Akdeniz Araştırmaları.
  • Karataş, E. (2018). Gelenekten Geleceğe: Yörük Kültüründe Giyim ve Süslenme. Bursa: Uludağ Üniversitesi Yayınları.
  • Karataş, E. (2021). Yörük Yemekleri Çalıştayı: Kültürel Mirasın Korunması. Bursa: Uludağ Üniversitesi Yayınları.
  • Kaya, E. (2024). Yörük Müziğinin Modernleşme Süreci ve Çalgıların Evrimi. Eskişehir: Anadolu Müzik Enstitüsü.
  • Köklü, B. (2021). Türk Halk Müziğinde Çalgılar ve Geleneksel Müzik Kültürü. Bursa: Uludağ Üniversitesi Yayınları.
  • Köse, A. (2021). Giyim Kuşamda Yörük Motifleri. İzmir: Halk Bilimi Yayınları.
  • Mardin, Ş. (2006). Türkiye'de Toplum ve Modernleşme. İstanbul: İletişim Yayınları.
  • Mardin, Ş. (2006). Türkiye'de Toplum ve Modernleşme. İstanbul: İletişim Yayınları.
  • Tekin, S. (2024). Yörük Türkmen İzleri Çalıştayı: Kültürel Mirasın Geleceği. Ankara: Kültür Bakanlığı Yayınları.
  • Turan, F. (2019). Üçtelli Çalgısının Yörük Kültüründeki Yeri. Antalya: Akdeniz Halkbilimi Çalışmaları.
  • Turan, S. (2019). Göçebe Toplumlarda Et ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Tüketimi. İstanbul: Halk Kültürü Araştırmaları.
  • Turan, S. (2020). Anadolu’da Geleneksel Erkek Giyim Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları.
  • Tylor, E. B. (1871). Primitive Culture. London: John Murray.
  • Tylor, E. B. (1871). Primitive Culture. London: John Murray.
  • Yıldırmış, F. (2023). Yörük Folkloru. Samsun: 19 Mayıs Yörükleri.
  • Yıldırmış, R. (2023). Kültür ve Toplum: Türkiye’de Geleneklerin Sosyolojik Analizi. İstanbul: İletişim Yayınları.
  • Yıldırmış, R. (2023). Kültür ve Toplum: Türkiye’de Geleneklerin Sosyolojik Analizi. İstanbul: İletişim Yayınları.
  • Yıldırmış, R. (2023). Kültür ve Toplum: Türkiye’de Geleneklerin Sosyolojik Analizi. İstanbul: İletişim Yayınları.
  • Yıldız, C. (2024). ADÜ’den Yörüklüğe Bilimsel Işık Tutacak Çalıştay. Yenisöke, 19 Kasım.
  • Yücel, T. (2017). Kemane ve Geleneksel Türk Halk Müziği. Trabzon: Karadeniz Kültür Araştırmaları Merkezi.
Toplam 47 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular İletişim Sosyolojisi
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şeyda Duman 0009-0004-8099-5622

Yayımlanma Tarihi 26 Şubat 2025
Gönderilme Tarihi 30 Aralık 2024
Kabul Tarihi 1 Şubat 2025
Yayımlandığı Sayı Yıl 2025 Cilt: 2025 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Duman, Ş. (2025). Aydın Yörük Çalıştayı ve Medya Desteği Üzerine Bir Değerlendirme. BENGİ Dünya Yörük-Türkmen Araştırmaları Dergisi, 2025(1), 211-228. https://doi.org/10.58646/bengi.1610312
AMA Duman Ş. Aydın Yörük Çalıştayı ve Medya Desteği Üzerine Bir Değerlendirme. BENGİ. Şubat 2025;2025(1):211-228. doi:10.58646/bengi.1610312
Chicago Duman, Şeyda. “Aydın Yörük Çalıştayı Ve Medya Desteği Üzerine Bir Değerlendirme”. BENGİ Dünya Yörük-Türkmen Araştırmaları Dergisi 2025, sy. 1 (Şubat 2025): 211-28. https://doi.org/10.58646/bengi.1610312.
EndNote Duman Ş (01 Şubat 2025) Aydın Yörük Çalıştayı ve Medya Desteği Üzerine Bir Değerlendirme. BENGİ Dünya Yörük-Türkmen Araştırmaları Dergisi 2025 1 211–228.
IEEE Ş. Duman, “Aydın Yörük Çalıştayı ve Medya Desteği Üzerine Bir Değerlendirme”, BENGİ, c. 2025, sy. 1, ss. 211–228, 2025, doi: 10.58646/bengi.1610312.
ISNAD Duman, Şeyda. “Aydın Yörük Çalıştayı Ve Medya Desteği Üzerine Bir Değerlendirme”. BENGİ Dünya Yörük-Türkmen Araştırmaları Dergisi 2025/1 (Şubat 2025), 211-228. https://doi.org/10.58646/bengi.1610312.
JAMA Duman Ş. Aydın Yörük Çalıştayı ve Medya Desteği Üzerine Bir Değerlendirme. BENGİ. 2025;2025:211–228.
MLA Duman, Şeyda. “Aydın Yörük Çalıştayı Ve Medya Desteği Üzerine Bir Değerlendirme”. BENGİ Dünya Yörük-Türkmen Araştırmaları Dergisi, c. 2025, sy. 1, 2025, ss. 211-28, doi:10.58646/bengi.1610312.
Vancouver Duman Ş. Aydın Yörük Çalıştayı ve Medya Desteği Üzerine Bir Değerlendirme. BENGİ. 2025;2025(1):211-28.

TELİF HAKKI VE YAZAR ETİK SÖZLEŞMESİ FORMU -COPYRGHT and AUTHOR ETHİCAL DECLARATİON


Telif Hakkı Devri Formu imzalanıp, (taratılıp veya resim jpg. vs olabilir) makale başvuru esnasında Dergi sistemine yüklenmelidir.

This Copyright Agreement Form must be signed by all authors and uploaded to the Journal system (It can be scanned and sent as an image, jpg, etc.).