BibTex RIS Cite

ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği

Year 2010, Volume: 5 Issue: 2, - , 01.12.2010

Abstract

Online education in American higher education has significanltly grown, and become pedagocially efficient in the past decade. Unique characteristics of American higher education, and the desire for effective usage of available resources in responding increased demand are often determined as main driving forces of this widespread trend, in which universities embrace this model as a strategic expansion. In this study, we will briefly review the distance education in American highereducation, and specifically discuss online education in terms of their impacts on institutions (universities) and individuals (faculty and students). As an example for our reivew, our experience in developing and offering the Leadership in the Public Sector B.A. completion program in North Carolina State University will be shared. We believe that contributions of study could be used by institutions and actors who aim to create and offer onine education programs.

ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği

Year 2010, Volume: 5 Issue: 2, - , 01.12.2010

Abstract

Amerikan yüksek öğretiminde Internet'e dayalı eğitimin özellikle son on yıllık süreçte hızla yaygınlaştığı ve pedagojik etkinlik anlamında ciddi bir mesafe kat ettiği gözlenmektedir. Bu sürece katkı sağlayan birçok etkenin arasında Amerikan yüksek öğretim sisteminin kendine has yapısı ve yüksek öğretime olan artan talebi karşılamada sinirli kaynakların verimli olarak kullanılması öne cıkmış olsa da, internete dayalı eğitim modeli üniversitelerin üzerinde hassasiyetle durduğu stratejik bir açılım haline gelmiştir. Bu çalışmamızda, Amerika Birleşik Devletleri'nde genel olarak uzaktan eğitimin, özel olarak da internete dayalı eğitimin öğrenci, öğretim kadrosu ve üniversiteler çerçevesinde bir değerlendirilmesi yapılacaktır. Söz konusu analize bir örnek teşkil etmesi anlamında, Kuzey Karolayna Devlet Üniversitesi'nde tamamen online sunulan lisans tamamlama programının kuruluş ve isleyiş süreçlerinde elde edilen tecrübeler paylaşılacaktır. Çalışmanın internete dayalı eğitim olanaklarını kullanarak, benzer tarzda eğitim sunmayı hedefleyen kurum ve aktörlere katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ali Osman Öztürk This is me

Publication Date December 1, 2010
Published in Issue Year 2010 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Öztürk, A. O. (2010). ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği. Bilgi Ekonomisi Ve Yönetimi Dergisi, 5(2).