BibTex RIS Cite

KUR'AN'DA BAZI AYETLER ÇERÇEVESİNDE İSTİ’ARE VE KİNAYE

Year 2016, Volume: 5 Issue: 1, 0 - 0, 18.06.2016

Abstract

KUR’AN’DA İST’İARE ve KİNAYE

Sistematize edilip adı konulmuş bütün bilimsel kural ve kuramlar sistematize ettiği kural/kuramın kendisiyle başladığını iddia edemez. Yer çekimi kanunu keşfedilmeden önce de yer çekimi kanununun var olduğu gibi.

Sosyal hayatta farkında olarak veya olmayarak kullana geldiğimiz dil, içerisinde birçok edebi sanat barındırmaktadır. Bu durum bu gün geçerli olduğu gibi geçmişte de böyleydi.  Arap toplumu edebi sanatları varabildikleri en üst düzeyde kullanıyor ve bunun üzerine günümüz modasıyla festivaller düzenliyorlardı. Kur’an bu ortamda nazil olmuş ve indiği toplumun bu özelliğini nazara alarak hidayete başlamıştır. Kur’an Arap toplumundan farklı olarak kullandığı edebi sanatları sadece sanat olsun diye ifadelendirmemiştir. Kur’an, bu minvalde kullandığı edebi sanatlarda edebi olarak kendini onlardan üstün olarak göstermiş ve bu yolla gelen ayetlerin aşkın bir varlıktan geldiğine onları iknaya çalışmıştır. Bununla beraber Kur’an’ın kullandığı edebî dilde topluma her şeyi olduğu gibi ifade etmenin yanlış olacağı fikrini vermek de vardır.

Year 2016, Volume: 5 Issue: 1, 0 - 0, 18.06.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Araştırma Makaleleri
Authors

İbrahim Sürücü

Publication Date June 18, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Sürücü, İ. (2016). KUR’AN’DA BAZI AYETLER ÇERÇEVESİNDE İSTİ’ARE VE KİNAYE. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 5(1).
AMA Sürücü İ. KUR’AN’DA BAZI AYETLER ÇERÇEVESİNDE İSTİ’ARE VE KİNAYE. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. June 2016;5(1).
Chicago Sürücü, İbrahim. “KUR’AN’DA BAZI AYETLER ÇERÇEVESİNDE İSTİ’ARE VE KİNAYE”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 5, no. 1 (June 2016).
EndNote Sürücü İ (June 1, 2016) KUR’AN’DA BAZI AYETLER ÇERÇEVESİNDE İSTİ’ARE VE KİNAYE. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 5 1
IEEE İ. Sürücü, “KUR’AN’DA BAZI AYETLER ÇERÇEVESİNDE İSTİ’ARE VE KİNAYE”, Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 5, no. 1, 2016.
ISNAD Sürücü, İbrahim. “KUR’AN’DA BAZI AYETLER ÇERÇEVESİNDE İSTİ’ARE VE KİNAYE”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 5/1 (June 2016).
JAMA Sürücü İ. KUR’AN’DA BAZI AYETLER ÇERÇEVESİNDE İSTİ’ARE VE KİNAYE. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2016;5.
MLA Sürücü, İbrahim. “KUR’AN’DA BAZI AYETLER ÇERÇEVESİNDE İSTİ’ARE VE KİNAYE”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 5, no. 1, 2016.
Vancouver Sürücü İ. KUR’AN’DA BAZI AYETLER ÇERÇEVESİNDE İSTİ’ARE VE KİNAYE. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2016;5(1).

downloaddownloaddownloaddownload  download  download       download     download      download download    download  download download download downloaddownload