BibTex RIS Cite

Behaviours and Attitudes of Canteen Workers Related to Food Safety

Year 2013, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.03.2013

Abstract

Aim: The aim of this study was to determine the attitudes and behaviors of canteen personnel in Pendik Istanbul.
Method: We applied a questionnaire which included questions about sociodemographic features and attitudes toward food safety face to face to all canteen workers.
Results: 86 workers were included in the study. Mean age was 40,52 ±8.23 years. The workers paid mainly attention towards food package, selling condition of foods and expiring date of products. The least attention was paid to promotion articles given with food.
Conclusion: An educational programme of food safety with regular intervals could be effective.

Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları

Year 2013, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.03.2013

Abstract

Amaç: Bu çalışmanın amacı İstanbul ili Pendik İlçesi’nde faaliyet gösteren okul kantinle­rini işleten ve burada çalışanların besin güvenliği konusundaki tutum ve davranışlarını değerlendirmektir.
Yöntem: Bu amaçla Pendik İlçesinde faaliyet gösteren okul kantinlerini işleten veya bu­rada çalışanlarla yüz yüze görüşülerek katılımcının sosyodemografik özellikleri ve besin güvenliğine yönelik tutum belirleme soruları bulunan bir anket formu uygulanmıştır.
Bulgular: Çalışmaya toplam 86 kişi katılmıştır. Katılımcıların ortalama yaşı 40,52 ±8.23 dür. Gıda maddesinin alımında en çok önemsenen tutumlar; ürün ambalajının sağlam­lığı, yiyecek maddelerinin satış koşulları ve ürünlerin son kullanma tarihleri olmuştur. Katılımcıların en az önemsediği tutum ise ürünler yanında verilen hediyeler (promosyon) dir.
Sonuç: Çalışma sonucunda kantin çalışanlarının besin güvenliği konusunda eğitim alma­sının yararlı olacağı düşünülmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Original Research
Authors

Can Öner This is me

Binali Çatak This is me

Mecnun Yıldız This is me

Ayşegül Erdoğan This is me

İtibar Canpolat This is me

Özgür Seğmen This is me

Publication Date March 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Öner, C., Çatak, B., Yıldız, M., Erdoğan, A., et al. (2013). Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları. Bozok Tıp Dergisi, 3(1).
AMA Öner C, Çatak B, Yıldız M, Erdoğan A, Canpolat İ, Seğmen Ö. Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları. Bozok Tıp Dergisi. March 2013;3(1).
Chicago Öner, Can, Binali Çatak, Mecnun Yıldız, Ayşegül Erdoğan, İtibar Canpolat, and Özgür Seğmen. “Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum Ve Davranışları”. Bozok Tıp Dergisi 3, no. 1 (March 2013).
EndNote Öner C, Çatak B, Yıldız M, Erdoğan A, Canpolat İ, Seğmen Ö (March 1, 2013) Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları. Bozok Tıp Dergisi 3 1
IEEE C. Öner, B. Çatak, M. Yıldız, A. Erdoğan, İ. Canpolat, and Ö. Seğmen, “Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları”, Bozok Tıp Dergisi, vol. 3, no. 1, 2013.
ISNAD Öner, Can et al. “Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum Ve Davranışları”. Bozok Tıp Dergisi 3/1 (March 2013).
JAMA Öner C, Çatak B, Yıldız M, Erdoğan A, Canpolat İ, Seğmen Ö. Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları. Bozok Tıp Dergisi. 2013;3.
MLA Öner, Can et al. “Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum Ve Davranışları”. Bozok Tıp Dergisi, vol. 3, no. 1, 2013.
Vancouver Öner C, Çatak B, Yıldız M, Erdoğan A, Canpolat İ, Seğmen Ö. Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları. Bozok Tıp Dergisi. 2013;3(1).
Copyright © BOZOK Üniversitesi - Tıp Fakültesi