Aim: The aim of this study was to determine the attitudes and behaviors of canteen personnel in Pendik Istanbul.
Method: We applied a questionnaire which included questions about sociodemographic features and attitudes toward food safety face to face to all canteen workers.
Results: 86 workers were included in the study. Mean age was 40,52 ±8.23 years. The workers paid mainly attention towards food package, selling condition of foods and expiring date of products. The least attention was paid to promotion articles given with food.
Conclusion: An educational programme of food safety with regular intervals could be effective.
Amaç: Bu çalışmanın amacı İstanbul ili Pendik İlçesi’nde faaliyet gösteren okul kantinlerini işleten ve burada çalışanların besin güvenliği konusundaki tutum ve davranışlarını değerlendirmektir.
Yöntem: Bu amaçla Pendik İlçesinde faaliyet gösteren okul kantinlerini işleten veya burada çalışanlarla yüz yüze görüşülerek katılımcının sosyodemografik özellikleri ve besin güvenliğine yönelik tutum belirleme soruları bulunan bir anket formu uygulanmıştır.
Bulgular: Çalışmaya toplam 86 kişi katılmıştır. Katılımcıların ortalama yaşı 40,52 ±8.23 dür. Gıda maddesinin alımında en çok önemsenen tutumlar; ürün ambalajının sağlamlığı, yiyecek maddelerinin satış koşulları ve ürünlerin son kullanma tarihleri olmuştur. Katılımcıların en az önemsediği tutum ise ürünler yanında verilen hediyeler (promosyon) dir.
Sonuç: Çalışma sonucunda kantin çalışanlarının besin güvenliği konusunda eğitim almasının yararlı olacağı düşünülmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Original Research |
Authors | |
Publication Date | March 1, 2013 |
Published in Issue | Year 2013 Volume: 3 Issue: 1 |