Tarçın, yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılan biyoaktif bir baharattır. In vivo ve hayvan in vitro çalışmalarda, tarçının hücresel glukoz metabolizmasını etkileyerek açlık-tokluk plazma glukozu ve HbA1C seviyesini düşürdüğünü göstermektedir. Tarçın; klinik çalışmaların hepsinde olmasa da, tip 2 Diabetes Mellitus tanısı konmuş hastalarda glukoz metabolizması ve insülin duyarlılığı üzerinde olumlu etki göstermektedir. Tarçın bileşenleri tip 2 Diabetes Mellitus’un semptomlarının hafifletilmesinde önemli olabilir. Bu bilgiler doğrultusunda tarçın ve tip 2 Diabetes Mellitus arasındaki ilişkiyi gösteren daha fazla çalışma yapılması gerektiği düşünülmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Review |
Authors | |
Publication Date | September 1, 2012 |
Published in Issue | Year 2012 Volume: 2 Issue: 3 |