Günümüzde insan beslenmesinde son derece önemli yararlı etkileri tespit edilmiş olan keçi sütü ve ürünlerine talep hızlı bir biçimde artmakta, gerek keçilerin kolay bakım ve beslenmeleri gerekse sütünün üstün özelliklerinden dolayı keçi yetiştiriciliği önem kazanmaktadır. Günümüzde keçi sütünün sağlık üzerine olumlu etkilerinin anlaşılmasından dolayı son yıllarda keçi sütü ile ilgili araştırma sayısı artış göstermiştir. Keçi sütü ve keçi peynirinin kalitesini arttırmak için keçi diyetinde bulunan yemlerin tanımlanması, kalite kontrol için yeni sensörler geliştirilmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi gibi geliştirilen yeni yöntemlerle bu ürünlerin tüketimi giderek artmaktadır. Bu makalede keçi sütünün kalitesinin arttırılmasına yönelik yeni gelişmelerle alakalı son çalışmalara değinilecektir ve sonuçlanmış çalışmaların uygulanabilirliği tartışılacaktır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors |
|
Publication Date | February 2, 2015 |
Published in Issue | Year 2015, Volume 0, Issue 15 |
Bibtex | @ { bursagida52615, journal = {Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, issn = {1303-3107}, eissn = {2822-2873}, address = {}, publisher = {Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü}, year = {2015}, volume = {0}, number = {15}, pages = { - }, title = {KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ}, key = {cite}, author = {Akan, Ecem and Kınık, Özer} } |
APA | Akan, E. & Kınık, Ö. (2015). KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ . Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi , 0 (15) , . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/bursagida/issue/3982/52615 |
MLA | Akan, E. , Kınık, Ö. "KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ" . Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi 0 (2015 ): <https://dergipark.org.tr/en/pub/bursagida/issue/3982/52615> |
Chicago | Akan, E. , Kınık, Ö. "KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ". Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi 0 (2015 ): |
RIS | TY - JOUR T1 - KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ AU - Ecem Akan , Özer Kınık Y1 - 2015 PY - 2015 N1 - DO - T2 - Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - EP - VL - 0 IS - 15 SN - 1303-3107-2822-2873 M3 - UR - Y2 - 2022 ER - |
EndNote | %0 Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ %A Ecem Akan , Özer Kınık %T KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ %D 2015 %J Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi %P 1303-3107-2822-2873 %V 0 %N 15 %R %U |
ISNAD | Akan, Ecem , Kınık, Özer . "KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ". Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi 0 / 15 (February 2015): - . |
AMA | Akan E. , Kınık Ö. KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi. 2015; 0(15): -. |
Vancouver | Akan E. , Kınık Ö. KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi. 2015; 0(15): -. |
IEEE | E. Akan and Ö. Kınık , "KEÇİ SÜTÜ KALİTESİNDE YENİ GELİŞMELERE BİR BAKIŞ", Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, vol. 0, no. 15, Feb. 2015 |