Kanatlı eti üretiminde ekonomik yapıyı, miktarı ve kaliteyi etkileyen
birçok faktör (genetik
faktörler, sürü yaşı, kuluçkalık yumurta kalitesi, yumurta toplama zamanı,
yumurta depolama, kuluçka sıcaklığı, civciv kalitesi vs.) vardır. Bu faktörler damızlık hayvanların beslenmesinden, piliçlerin
kesimine kadar uzun bir süreci kapsar. Bütün bu faktörlerin etkilerine bağlı
olarak farklı kalitelerde civciv üretimi gerçekleşmektedir. Bu faktörler arasında civciv kalitesi diğer tüm parametrelerin
birleşiminden oluştuğundan yüksek verim için en önemli kriterdir. Bu
derlemede; civciv kalitesinin önemi, civciv kalitesini etkileyen faktörler ve
civciv kalite sınıflandırılmasında kullanılan kalitatif parametreler incelenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Zootechny (Other) |
Journal Section | Review Article |
Authors | |
Publication Date | December 31, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 34 Issue: 2 |
From January 1, 2016 “Çukurova University Journal of Faculty of Agriculture” continuous its publication life as “Çukurova Journal of Agriculture and Food Sciences”.