Anaç balıkların beslenmesi, kültürü yapılan birçok balık türünde, üreme performansını etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. Çoklu
doymamış yağ asitleri (ÇDYA) özellikle dokosaheksaenoik (DHA) ve eikosapentaenoik (EPA) asitler, vitaminler (özellikle A, C ve E vitaminleri),
karotenoidler ve çeşitli iz elementler; balıklarda gonad gelişimi, döl verimi, yumurta ve sperm kalitesi, yumurtaların döllenmesi, embriyonal
gelişim ve larvanın yaşama oranı üzerinde etkili olmaktadır. Bu nedenle son yıllarda, anaç balıkların besin maddesi ihtiyaçlarının belirlenmesine
yönelik çalışmalar önem kazanmaktadır. Bununla birlikte, bu konuda yapılan çalışmalar oldukça sınırlıdır.
In many cultured fish species, broodstock nutrition is an important limiting factor for the reproductive performance of fish. Polyunsaturated fatty acids (PUFA), especially docosahexaenoic acid (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA), vitamins, carotenoids and various trace elements have an influence on gonadal development of fish, fecundity, egg and sperm quality, fertilization, embryonal development and survival rate of larvae. Thus, in recent years, more attention has been paid to the level of different nutrients in broodstock diets. However, studies on broodstock nutrition are quite limited
Other ID | JA32JJ78EM |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | February 1, 2012 |
Published in Issue | Year 2012 Year: 2012 Issue: 1 |