BibTex RIS Cite

YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA

Year 1999, Issue: 3, - , 20.06.2015

Abstract

Örgütsel çatışma; sosyoloji, psikoloji, ekonomi, politika gibi fa rklı bir çok bilim dallarında ele alınmış ve araştırmalar yapılmıştır.Bu araştırmaların bazıları örgütsel çatışmalardan kaçınılması, bastı­rılması ya d a tamamen ortadan kaldırılması gerekliliğini ortaya koy­maktadır. Diğer araştırmalarda ise çatışmaların belirli limitler içinde örgüt üzerinde olumlu etkileri olacağı belirtilerek, teşvik edilmesi g e­rekliliği vurgulanmaktadır

YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA

Year 1999, Issue: 3, - , 20.06.2015

Abstract

inevitable and not necessarily harmful to the organization. According to this approach, conflict, to a certain limit, is beneficial to the organization. The approach suggests that the level o f conflict should be controlled and managed. From this perspective, the task o f management is to manage the level of conflict and its resolution for the optimal organizational performance. When the level o f conflict is too low, the organization changes too slowiy to meet the new demands being made upon it, and its survival is threatened. W hen the level of conflict is too high, chaos and disruption also endanger organization’s chances for survival (Stoner and Freeman, 1989: 393). If the optimal conflict level could be provided, it would result

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ali Deniz Akkirman This is me

Publication Date June 20, 2015
Published in Issue Year 1999 Issue: 3

Cite

APA Akkirman, A. D. (2015). YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi(3).
AMA Akkirman AD. YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. June 2015;(3).
Chicago Akkirman, Ali Deniz. “YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, no. 3 (June 2015).
EndNote Akkirman AD (June 1, 2015) YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 3
IEEE A. D. Akkirman, “YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA”, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, no. 3, June 2015.
ISNAD Akkirman, Ali Deniz. “YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 3 (June 2015).
JAMA Akkirman AD. YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015.
MLA Akkirman, Ali Deniz. “YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, no. 3, 2015.
Vancouver Akkirman AD. YARATICI FİKİRLER VE ETKİN KARARLAR İÇİN YAPICI ÇATIŞMA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015(3).

Dergimiz EBSCOhost, ULAKBİM/Sosyal Bilimler Veri Tabanında, SOBİAD ve Türk Eğitim İndeksi'nde yer alan uluslararası hakemli bir dergidir.