26 Temmuz 2017 tarihinde, Kuzey Kıbrıs’ta, uzatma ağları ile, 18 m derinlikten 7 adet ve Antalya
Körfezi’nde, deniz akvaryumu su dolum borularının oluşturduğu sistemde, 11 m derinlikten 1 adet
Parupeneus forsskali bireyi yakalanmıştır. P. forsskali türüne ait farklı yerlerde verilen kayıtlar, türün doğu
Akdeniz’de populasyonunu oluşturmuş olabileceğini göstermektedir. 26 Temmuz 2017 tarihinde, Kuzey Kıbrıs’ta, uzatma ağları ile, 18 m derinlikten 7 adet ve Antalya Körfezi’nde, deniz akvaryumu su dolum borularının oluşturduğu sistemde, 11 m derinlikten 1 adet Parupeneus forsskali bireyi yakalanmıştır. P. forsskali türüne ait farklı yerlerde verilen kayıtlar, türün doğu Akdeniz’de populasyonunu oluşturmuş olabileceğini göstermektedir.
On 26 July 2017, 7 specimens of Parupeneus forsskali were caught at a depth 18 m in North Cyprus and a single specimen was caught at a depth 11 m, by trammel net, around pipeline charge system of marine aquarium in the gulf of Antalya, Turkey. Reports from different locations are pointed that the population of P. forsskali may be established in the eastern Mediterranean Sea.In recent years, as a result of the effect of global warming on the Mediterranean Sea, the temperature of the water increased. Introduction of new fish species is continuously change the composition of the fish fauna of the Mediterranean Sea (Turan and Ergüden, 2013). Up to recent years, there were known only 5 Mullidea family members (Upeneus pori (Por's goatfish) Ben-Tuvia and Golani, 1989, Upeneus moluccensis (Goldband goatfish) Bleeker, 1855, Mullus barbatus barbatus (Red mullet) Linnaeus, 1758, Mullus surmuletus (Surmullet) Linnaeus, 1758, Pseudupeneus prayensis (Cuvier, 1829) in the Mediterranean Sea (Bariche et al., 2013). By introducing Parupeneus forsskali (red Sea goatfish) Fourmanoir and Guézé, 1976 this number was increased to five.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Hydrobiology |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 14 Issue: 2 |