BibTex RIS Cite

Microbiological Qualıty of Emülsified Type Meat Products (Salamı-Frankfurter Sausage) Marketed in Kars

Year 2005, Volume: 2 Issue: 1, - , 01.03.2005

Abstract

-

Kars’ta Satışa Sunulan Emülsifiye Tipte Et Ürünlerinin (Salam-Frankfurter Sosis) Mikrobiyolojik Kalitesi

Year 2005, Volume: 2 Issue: 1, - , 01.03.2005

Abstract

Kars'da farklı marketlerdesatılan 35 adet paketlenmemiş,Frankfurter tip sosis örneği ve 30 adet paketlenmiş salam örneği mikrobiyolojik kaliteleri bakımından analiz edildi. Yapılan analizlerde Aerob mezofil genel canlı, koliform, enterobakteri, enterokok, Pseudomonas spp., stafilokok ve mikrokok, C. perfringens, maya ve küfün düzeyi saptandı. Ayrıca tüm örneklerde Salmoneıla spp.nin varlığı araştırıldı. Bütünsalam ve vakum paketlenmiş Frankfurter tipi sosislerde Aerob mezofil genel canlı, koliform, enterobakteri, enterokok,Pseudomonas spp., stafilokok ve mikrokok, maya ve küf sayısı < 2.0x102kob/g olarak saptandı. Salam ve vakum paketlenmiş Frankfurter tipi sosislerin hiç birinden Salmoneıla spp. saptanamadı. C. perfringens, 3 salam örneğinde sınırseviyesi olan 102kob/g düzeyinde saptanırken (TSE 979), 4 salam örneğinde 103kob/g düzeyinde saptandı. Vakumpaketlenmiş Frankfurter tip sosi/erde ise C. perfringens 2 örnekte sınır seviyesi olan 10~ kob/g düzeyinde saptanırken(TSE 980), 3 örnekte 103kob/g düzeyinde saptandı. Paketlenmemiş Frankfurter sosislerde ise ortalama olarak Aerobmezofil genelenterobakteriler, koliform, stafilokok ve mikrokok, maya ve küf düzeyleri ortalama değerleri sırasıyla, 1.1x103,2.8x 103,2.4x103,2.6x 103ve 1.9x10kob/g olarak saptandı. Paketlenmemiş 18 Frankfurter tipi sosis'denörneğin 13'ündendüzeyinin çoğunlukla

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

M. Elmalı This is me

Z. Ulukanlı This is me

H. Yaman This is me

Publication Date March 1, 2005
Submission Date June 24, 2014
Published in Issue Year 2005 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Elmalı, M., Ulukanlı, Z., & Yaman, H. (2005). Kars’ta Satışa Sunulan Emülsifiye Tipte Et Ürünlerinin (Salam-Frankfurter Sosis) Mikrobiyolojik Kalitesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2(1).
AMA Elmalı M, Ulukanlı Z, Yaman H. Kars’ta Satışa Sunulan Emülsifiye Tipte Et Ürünlerinin (Salam-Frankfurter Sosis) Mikrobiyolojik Kalitesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. March 2005;2(1).
Chicago Elmalı, M., Z. Ulukanlı, and H. Yaman. “Kars’ta Satışa Sunulan Emülsifiye Tipte Et Ürünlerinin (Salam-Frankfurter Sosis) Mikrobiyolojik Kalitesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2, no. 1 (March 2005).
EndNote Elmalı M, Ulukanlı Z, Yaman H (March 1, 2005) Kars’ta Satışa Sunulan Emülsifiye Tipte Et Ürünlerinin (Salam-Frankfurter Sosis) Mikrobiyolojik Kalitesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2 1
IEEE M. Elmalı, Z. Ulukanlı, and H. Yaman, “Kars’ta Satışa Sunulan Emülsifiye Tipte Et Ürünlerinin (Salam-Frankfurter Sosis) Mikrobiyolojik Kalitesi”, Erciyes Üniv Vet Fak Derg, vol. 2, no. 1, 2005.
ISNAD Elmalı, M. et al. “Kars’ta Satışa Sunulan Emülsifiye Tipte Et Ürünlerinin (Salam-Frankfurter Sosis) Mikrobiyolojik Kalitesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2/1 (March 2005).
JAMA Elmalı M, Ulukanlı Z, Yaman H. Kars’ta Satışa Sunulan Emülsifiye Tipte Et Ürünlerinin (Salam-Frankfurter Sosis) Mikrobiyolojik Kalitesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2005;2.
MLA Elmalı, M. et al. “Kars’ta Satışa Sunulan Emülsifiye Tipte Et Ürünlerinin (Salam-Frankfurter Sosis) Mikrobiyolojik Kalitesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 1, 2005.
Vancouver Elmalı M, Ulukanlı Z, Yaman H. Kars’ta Satışa Sunulan Emülsifiye Tipte Et Ürünlerinin (Salam-Frankfurter Sosis) Mikrobiyolojik Kalitesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2005;2(1).