BibTex RIS Cite

Detection of Myophosphorylase Deficiency (Glycogen Storage Disease Type V) with PCR-RFLP in Charolais Cattle in Kayseri Region and in Turkey Native Cattle Breeds

Year 2008, Volume: 5 Issue: 1, 21 - 25, 01.03.2008

Abstract

-

Kayseri Bölgesinde Yetiştirilen Şarole Irkı Sığırlarda ve Türkiye Yerli Sığır Irklarında Miyofosforilaz Eksikliği (Glikojen Depo Hastalığı Tip V) Allelinin PCR-RFLP ile Belirlenmesi

Year 2008, Volume: 5 Issue: 1, 21 - 25, 01.03.2008

Abstract

Bu çalışmanın amacı Türkiye’de yetiştirilen saf ve melez Şarole ırkı sığırlar ile Türkiye yerli sığır ırklarında miyofosforilaz eksikliği allelinin bulunup bulunmadığının araştırılmasıdır. Araştırmada, on baş Şarole, 15 baş ŞaroleSimmnetal melezi, 20 baş Yerli Kara, 20 baş Boz Irk, 20 baş Güney Anadolu Kırmızısı, 20 baş Doğu Anadolu Kırmızısı ve kontrol grubu olarak da 20 baş Simmental sığırı toplam 125 sığır kullanılmıştır. PCR ürünleri StyI restriksiyon enzimi ile kesilmiştir. Elde edilen parçacıklarda StyI restriksiyon bölgesinin varlığı veya yokluğu % 3’lük NuSieve agaroz jel elektroforezi ile bakılmıştır. İncelenen Şarole, Şarole melezi ve yerli sığırlarda miyofosforilaz eksikliği alleline rastlanılmamıştır

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

B. Akyüz This is me

D. Bayram This is me

O. Ertuğrul This is me

K.m. İşcan This is me

Publication Date March 1, 2008
Submission Date June 24, 2014
Published in Issue Year 2008 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Akyüz, B., Bayram, D., Ertuğrul, O., İşcan, K. (2008). Kayseri Bölgesinde Yetiştirilen Şarole Irkı Sığırlarda ve Türkiye Yerli Sığır Irklarında Miyofosforilaz Eksikliği (Glikojen Depo Hastalığı Tip V) Allelinin PCR-RFLP ile Belirlenmesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 5(1), 21-25.
AMA Akyüz B, Bayram D, Ertuğrul O, İşcan K. Kayseri Bölgesinde Yetiştirilen Şarole Irkı Sığırlarda ve Türkiye Yerli Sığır Irklarında Miyofosforilaz Eksikliği (Glikojen Depo Hastalığı Tip V) Allelinin PCR-RFLP ile Belirlenmesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. March 2008;5(1):21-25.
Chicago Akyüz, B., D. Bayram, O. Ertuğrul, and K.m. İşcan. “Kayseri Bölgesinde Yetiştirilen Şarole Irkı Sığırlarda Ve Türkiye Yerli Sığır Irklarında Miyofosforilaz Eksikliği (Glikojen Depo Hastalığı Tip V) Allelinin PCR-RFLP Ile Belirlenmesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 5, no. 1 (March 2008): 21-25.
EndNote Akyüz B, Bayram D, Ertuğrul O, İşcan K (March 1, 2008) Kayseri Bölgesinde Yetiştirilen Şarole Irkı Sığırlarda ve Türkiye Yerli Sığır Irklarında Miyofosforilaz Eksikliği (Glikojen Depo Hastalığı Tip V) Allelinin PCR-RFLP ile Belirlenmesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 5 1 21–25.
IEEE B. Akyüz, D. Bayram, O. Ertuğrul, and K. İşcan, “Kayseri Bölgesinde Yetiştirilen Şarole Irkı Sığırlarda ve Türkiye Yerli Sığır Irklarında Miyofosforilaz Eksikliği (Glikojen Depo Hastalığı Tip V) Allelinin PCR-RFLP ile Belirlenmesi”, Erciyes Üniv Vet Fak Derg, vol. 5, no. 1, pp. 21–25, 2008.
ISNAD Akyüz, B. et al. “Kayseri Bölgesinde Yetiştirilen Şarole Irkı Sığırlarda Ve Türkiye Yerli Sığır Irklarında Miyofosforilaz Eksikliği (Glikojen Depo Hastalığı Tip V) Allelinin PCR-RFLP Ile Belirlenmesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 5/1 (March 2008), 21-25.
JAMA Akyüz B, Bayram D, Ertuğrul O, İşcan K. Kayseri Bölgesinde Yetiştirilen Şarole Irkı Sığırlarda ve Türkiye Yerli Sığır Irklarında Miyofosforilaz Eksikliği (Glikojen Depo Hastalığı Tip V) Allelinin PCR-RFLP ile Belirlenmesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2008;5:21–25.
MLA Akyüz, B. et al. “Kayseri Bölgesinde Yetiştirilen Şarole Irkı Sığırlarda Ve Türkiye Yerli Sığır Irklarında Miyofosforilaz Eksikliği (Glikojen Depo Hastalığı Tip V) Allelinin PCR-RFLP Ile Belirlenmesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 5, no. 1, 2008, pp. 21-25.
Vancouver Akyüz B, Bayram D, Ertuğrul O, İşcan K. Kayseri Bölgesinde Yetiştirilen Şarole Irkı Sığırlarda ve Türkiye Yerli Sığır Irklarında Miyofosforilaz Eksikliği (Glikojen Depo Hastalığı Tip V) Allelinin PCR-RFLP ile Belirlenmesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2008;5(1):21-5.