Bu çalışmada iki bölmede, farklı sıcaklıklarda yiyecek ve içecek taşıyabilen, eş zamanlı ısıtma ve soğutma
sağlayabilen endüstriyel mutfaklara yönelik mobil yemek taşıma modülü, Ar-Ge sistematiğine dayanan
çalışmalarla üniversite-sanayi işbirliği ile geliştirilmiştir. Soğutucu bölmede termoelektrik modül (peltier), ısıtıcı
bölmede ise boru rezistans kullanılmıştır. Tasarlanan kabinin istenilen sıcaklığa en uygun termoelektrik/rezistans
gücünde ve termoelektrik sistem konumun ulaşmasını sağlamak için Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD)
analizleri yapılmıştır.
Other ID | JA57SG73HG |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 1, 2016 |
Published in Issue | Year 2016 Issue: 4 |