Bu çalışmada ortalama ağırlıkları
200 g
olan aynalı sazan balıklarının 16 °C, 21 °C ve 26 °C de beslenmesin-de kullanılan yemdeki proteinin
sindirilme düzeyleri tespit edildi. Balıklara verilen yeme eksternal indikatör
olarak kromoksit (Cr2O3) katıldı. Kromoksitli yemlerle
beslenen balıkların dışkıları diseksiyon metoduyla alınarak, her üç sıcaklık
derecelerinde dışkı analizleri yapıldı. Analizler sonucunda, yemdeki proteinin
balık-lar tarafından sindirilme düzeyi 16 °C de %81.22, 21 °C de
% 85.84 ve 26 °C
de % 87.77 olarak tesbit edildi ve aralarındaki farkın istatistiksel olarak
önemli olduğu belirlendi (p<0.05).
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | July 30, 2006 |
Published in Issue | Year 2006 Volume: 4 Issue: 3 |