Zeki Öğretim Sistemleri için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül

Volume: 1 Number: 2 July 22, 2010
TR

Zeki Öğretim Sistemleri için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül

Abstract

Zeki Öğretim Sistemleri, yüksek kalitede ve etkin eğitimi amaçlayan, bu amaçla öğrenciye uzman eğitimci ile bire bir etkileşimdeymiş gibi bireysel ortam sağlamaya çalışan, gerekli kaynakları zamanında sunan, bir bilgi yığını içinde öğrencinin kaybolmasını önleyici uygulamaların geliştirildiği, bireylere göre uyarlanmış eğitim sistemidir. Başka bir deyişle, neyi öğreteceğini, kime öğreteceğini ve nasıl öğreteceğini bilen yapay zeka ortak oluşumunda yer alan tekniklerden yararlanarak tasarlanmış bir bilgisayar sistemidir. Bu sistemde temel olarak üzerinde anlaşmaya varılmış dört modül kullanılmaktadır. Bunlar: Kullanıcı arayüzü modülü, öğrenci modeli modülü, öğretim modülü ve bilgi modülüdür. Mevcut sistemlerde öğrenci modeli modülü ile öğretim modülü arasındaki ilişki sabittir; fakat aradaki bu ilişki öğrenci seviyeleri değişken olabileceğinden tekrar düzenlenebilir yapıda olmalıdır.

 

Bu çalışmada, Zeki Öğretim Sistemleri mimarisine, tasarımcının oluşturduğu seviye-konu-sunum ilişkisinin uygun şartlarda değiştirilmesini sağlayan bir modül eklenmesi önerilmiştir. Bu modül "Düzenleyici Modül" olarak adlandırılabilir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Betül Kubat This is me

Publication Date

July 22, 2010

Submission Date

July 22, 2010

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2008 Volume: 1 Number: 2

APA
Doğan, N., & Kubat, B. (2010). Zeki Öğretim Sistemleri için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül. Bilişim Teknolojileri Dergisi, 1(2). https://izlik.org/JA48LC62HT
AMA
1.Doğan N, Kubat B. Zeki Öğretim Sistemleri için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül. Bilişim Teknolojileri Dergisi. 2010;1(2). https://izlik.org/JA48LC62HT
Chicago
Doğan, Nurettin, and Betül Kubat. 2010. “Zeki Öğretim Sistemleri Için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül”. Bilişim Teknolojileri Dergisi 1 (2). https://izlik.org/JA48LC62HT.
EndNote
Doğan N, Kubat B (July 1, 2010) Zeki Öğretim Sistemleri için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül. Bilişim Teknolojileri Dergisi 1 2
IEEE
[1]N. Doğan and B. Kubat, “Zeki Öğretim Sistemleri için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül”, Bilişim Teknolojileri Dergisi, vol. 1, no. 2, July 2010, [Online]. Available: https://izlik.org/JA48LC62HT
ISNAD
Doğan, Nurettin - Kubat, Betül. “Zeki Öğretim Sistemleri Için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül”. Bilişim Teknolojileri Dergisi 1/2 (July 1, 2010). https://izlik.org/JA48LC62HT.
JAMA
1.Doğan N, Kubat B. Zeki Öğretim Sistemleri için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül. Bilişim Teknolojileri Dergisi. 2010;1. Available at https://izlik.org/JA48LC62HT.
MLA
Doğan, Nurettin, and Betül Kubat. “Zeki Öğretim Sistemleri Için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül”. Bilişim Teknolojileri Dergisi, vol. 1, no. 2, July 2010, https://izlik.org/JA48LC62HT.
Vancouver
1.Nurettin Doğan, Betül Kubat. Zeki Öğretim Sistemleri için Yeni Bir Bileşen: Düzenleyici Modül. Bilişim Teknolojileri Dergisi [Internet]. 2010 Jul. 1;1(2). Available from: https://izlik.org/JA48LC62HT