BibTex RIS Cite

Extrusion Cooking Technology on Food Industry (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 1, - , 01.02.1996

Abstract

Extrusion cooking technology has got widening group of industrial applications and has been used extensively during recent years. One of the industrial applications of this technology is also food process industry. With this technology; products with high quality and any number of variety are produced. In this study, principles, usage aims of extrusion cooking technology; extruder systems, their specifications, advantages and disadvantages were described.

Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği

Year 1996, Volume: 21 Issue: 1, - , 01.02.1996

Abstract

Ekstruzyonla işleme teknolojisi geniş bir uygulama alanına sahiptir ve son yıllarda da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu teknolojinin uygulama alanlarından birisi de gıda işleme endüstrisidir. Bu teknikle, yüksek kaliteli ve çeşit olarak daha fazla sayıda ürün üretilmektedir. Bu çalışmada; ekstruzyonla işleme teknolojisinin esasları, kullanım amaçları; kullanılan ekstruder sistemleri, özellikleri, avantajları ve dezavantajları açıklanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Zeliha Yıldırım This is me

Recai Ercan This is me

Publication Date February 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 1

Cite

APA Yıldırım, Z. ., & Ercan, R. . (1996). Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği. Gıda, 21(1).
AMA Yıldırım Z, Ercan R. Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği. The Journal of Food. February 1996;21(1).
Chicago Yıldırım, Zeliha, and Recai Ercan. “Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği”. Gıda 21, no. 1 (February 1996).
EndNote Yıldırım Z, Ercan R (February 1, 1996) Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği. Gıda 21 1
IEEE Z. . Yıldırım and R. . Ercan, “Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği”, The Journal of Food, vol. 21, no. 1, 1996.
ISNAD Yıldırım, Zeliha - Ercan, Recai. “Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği”. Gıda 21/1 (February 1996).
JAMA Yıldırım Z, Ercan R. Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Yıldırım, Zeliha and Recai Ercan. “Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği”. Gıda, vol. 21, no. 1, 1996.
Vancouver Yıldırım Z, Ercan R. Gıda Endüstrisinde Ekstruzyonla Pişirme Tekniği. The Journal of Food. 1996;21(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/