BibTex RIS Cite

The Control and Determination Methods of Water Activity in Foods-I (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 1, - , 01.02.1996

Abstract

Water activity is being used as an important parameter to determine critical point necessary for a stable product, and to predict microbial and chemical spoilage in foods. It also has an important role for food processing and storing. In this review, experimental and theoretical methods used in the determination, regulation methods and control of water activity in foods have been reviewed in detail. 

Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I

Year 1996, Volume: 21 Issue: 1, - , 01.02.1996

Abstract

Su aktivitesi, stabil bir ürün için gerekli olan kritik noktanın belirlenmesi ve gıdalardaki mikrobiyal ve kimyasal bozulmanın tahmin edilmesinde önemli bir parametre olarak kullanılmaktadır. Ayrıca gıdaların işlenmesi ve depolanması açısından da önemli bir role sahiptir. Bu derlemede, gıdalardaki su aktivitesinin kontrolü, ayarlama yöntemleri ve belirlenmesinde kullanılan deneysel ve teorik yöntemler incelenmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Muharrem Certel This is me

M. Fatih Ertugay This is me

Publication Date February 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 1

Cite

APA Certel, M. ., & Ertugay, M. F. . (1996). Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I. Gıda, 21(1).
AMA Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I. The Journal of Food. February 1996;21(1).
Chicago Certel, Muharrem, and M. Fatih Ertugay. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol Ve Belirleme Yöntemleri-I”. Gıda 21, no. 1 (February 1996).
EndNote Certel M, Ertugay MF (February 1, 1996) Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I. Gıda 21 1
IEEE M. . Certel and M. F. . Ertugay, “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I”, The Journal of Food, vol. 21, no. 1, 1996.
ISNAD Certel, Muharrem - Ertugay, M. Fatih. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol Ve Belirleme Yöntemleri-I”. Gıda 21/1 (February 1996).
JAMA Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Certel, Muharrem and M. Fatih Ertugay. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol Ve Belirleme Yöntemleri-I”. Gıda, vol. 21, no. 1, 1996.
Vancouver Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-I. The Journal of Food. 1996;21(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/