BibTex RIS Cite

The Research on the Presence of Beta-Lactamase Enzyme of Streptococcus faecalis Isolated From White Cheese (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 1, - , 01.02.1996

Abstract

Twenty Streptococcus faecalis were isolated from the sample of white cheese which had been obtained from different dairies. In the study of iodometric test method 2 of 20 Streptococcus faecalis were negative beta-lactamase. Later, the presence of beta-lactamase enzyme in 2 beta-lactamase positive Streptococcus faecalis was confirmed by using. Chromogenic Cefalosporin Test (Nitrocefin). Besides, antibiotic sensitive test with Penicilline-G was applied. Two Streptococcus faecalis which were determined beta-lactamase positive by the method of Chromogenic Cefolosporin Test  (Nitrocefin) were found to be resistant against Penicillin-G.The result was supported to the test of beta-lactamase. 

Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma

Year 1996, Volume: 21 Issue: 1, - , 01.02.1996

Abstract

Çeşitli süt işletmelerinden sağlanan beyaz peynir örneklerinden 20 Streptococcus faecalis izole edilmiştir. İodometrik Test yöntemi ve beta-laktamaz enzimi ile çalışılan 20 Streptococcus faecalis’in 2’si beta-laktamaz pozitif bulunmuş, geriye kalan 18 S. faecalis ise beta-laktamaz negatif çıkmıştır. Daha sonra 2 beta-laktamaz pozitif S. faecalis’in Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrosefin) ile beta-laktamaz enzim varlığı kontrol edilmiştir. Ayrıca, penisilin-G ile antibiyotik duyarlık testi yapılmıştır. Kromojenik Sefalosporin Test (Nitrosefin) yöntemiyle de beta-laktamaz pozitif çıkan 2 S. faecalis, penisilin-G’ye karşı dirençli olduğu tespit edilmiştir. Bu sonuç beta-laktamaz testlerini desteklemiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Güven Uraz This is me

Seza Arslan This is me

Publication Date February 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 1

Cite

APA Uraz, G. ., & Arslan, S. . (1996). Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma. Gıda, 21(1).
AMA Uraz G, Arslan S. Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma. The Journal of Food. February 1996;21(1).
Chicago Uraz, Güven, and Seza Arslan. “Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren Bir Araştırma”. Gıda 21, no. 1 (February 1996).
EndNote Uraz G, Arslan S (February 1, 1996) Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma. Gıda 21 1
IEEE G. . Uraz and S. . Arslan, “Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 21, no. 1, 1996.
ISNAD Uraz, Güven - Arslan, Seza. “Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren Bir Araştırma”. Gıda 21/1 (February 1996).
JAMA Uraz G, Arslan S. Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Uraz, Güven and Seza Arslan. “Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren Bir Araştırma”. Gıda, vol. 21, no. 1, 1996.
Vancouver Uraz G, Arslan S. Beyaz Peynirden İzole Edilen Streptococcus faecalis’lerin Beta-Laktamaz Enzim Varlığını Gösteren bir Araştırma. The Journal of Food. 1996;21(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/