BibTex RIS Cite

Aseptic Packaging Systems in Dairy Technology (in Turkish)

Year 1976, Volume: 1 Issue: 3, - , 01.06.1976

Abstract

Sterilize süt, diğer bir tabir ile uzun ömürlü süt değişik işlemlerle imal edilir. Bu nedenle imal tarzına göre iki tip ambalajlama malzemesi kullanılır; 1) Şişe, 2) Karton kutu Şişe: Genellikle şişelendikten sonra sterilize edilen sütlerin ambalajında kullanılır. Bu sistem; geniş yer, yatırım ve pazarlama zorlukları arzeder. Dolayısıyla kullanma sahası gittikçe daralmaktadır. Karton Kutu: UHT tekniğiyle işlenmiş steril sütlerin ambalajlanmasında kullanılır. Karton kutunun yapı muhteviyatı tüm aseptik paketleme sistemlerinde hemen hemen aynı şekildedir. Bu yüzden Tetrapak Aseptik Paketleme makinalarında kullanılan karton kutu şeklini örnek olarak verebiliriz. Dıştan içe doğru; 1) Dış plastik kaplama-Polyetilen, 2) Baskı mürekkebi, 3) Dubleks kağıt (karton), 4) Plastik film-Polyetilen, 5) Alüminyum folyo, 6) Plastik film-Polyetilen, 7) Plastik film-Polyetilen.  

Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri

Year 1976, Volume: 1 Issue: 3, - , 01.06.1976

Abstract

Sterilize süt, diğer bir tabir ile uzun ömürlü süt değişik işlemlerle imal edilir. Bu nedenle imal tarzına göre iki tip ambalajlama malzemesi kullanılır; 1) Şişe, 2) Karton kutu Şişe: Genellikle şişelendikten sonra sterilize edilen sütlerin ambalajında kullanılır. Bu sistem; geniş yer, yatırım ve pazarlama zorlukları arzeder. Dolayısıyla kullanma sahası gittikçe daralmaktadır. Karton Kutu: UHT tekniğiyle işlenmiş steril sütlerin ambalajlanmasında kullanılır. Karton kutunun yapı muhteviyatı tüm aseptik paketleme sistemlerinde hemen hemen aynı şekildedir. Bu yüzden Tetrapak Aseptik Paketleme makinalarında kullanılan karton kutu şeklini örnek olarak verebiliriz. Dıştan içe doğru; 1) Dış plastik kaplama-Polyetilen, 2) Baskı mürekkebi, 3) Dubleks kağıt (karton), 4) Plastik film-Polyetilen, 5) Alüminyum folyo, 6) Plastik film-Polyetilen, 7) Plastik film-Polyetilen.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ertuğrul Karlı This is me

Publication Date June 1, 1976
Published in Issue Year 1976 Volume: 1 Issue: 3

Cite

APA Karlı, E. . (1976). Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. Gıda, 1(3).
AMA Karlı E. Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. The Journal of Food. June 1976;1(3).
Chicago Karlı, Ertuğrul. “Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri”. Gıda 1, no. 3 (June 1976).
EndNote Karlı E (June 1, 1976) Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. Gıda 1 3
IEEE E. . Karlı, “Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri”, The Journal of Food, vol. 1, no. 3, 1976.
ISNAD Karlı, Ertuğrul. “Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri”. Gıda 1/3 (June 1976).
JAMA Karlı E. Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. The Journal of Food. 1976;1.
MLA Karlı, Ertuğrul. “Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri”. Gıda, vol. 1, no. 3, 1976.
Vancouver Karlı E. Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. The Journal of Food. 1976;1(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/