BibTex RIS Cite

Chemical Composition of Turkish Sour Cherry Juices (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 2, - , 01.04.1996

Abstract

The chemical composition (totally 22 parameters) of 25 different Turkish sour cherry juices were evaluated and results were compared to the main literature on the basis of range values. Parameters such as relative density, brix, sorbitol, reduction free extract and glucose/fructose ratio were similar to the literature. Titratable acids, potassium, formal number are higher however phosphate, proline, magnesium, sulphate and alkalinity number are lower in Turkish sour cherry juices than those noted in literature. Sodium is varied between larger ranges, chlorine and citric acid are in narrower ranges in Turkish sour cherry juices.  

Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi

Year 1996, Volume: 21 Issue: 2, - , 01.04.1996

Abstract

Bu araştırmada değişik bölgelerden sağlanan 25 vişne suyu örneğinin bileşimi 22 kimyasal kriter açısından incelenmiş ve bulgular alt ve üst sınır değerleri esas alınarak bu konudaki başlıca literatürle karşılaştırılmıştır. Ülkemiz vişne suları, yoğunluk, briks, sorbitol, glukoz/fruktoz oranı ve indirgen olmayan ekstrakt gibi kriterler açısından literatürle benzerlik göstermektedir. Titrasyon asitliği, potasyum, formol sayısı ülkemiz vişne sularında daha yüksektir. Fosfat, prolin, magnezyum, sülfat ve kül ülkemiz vişne sularında daha düşüktür. Türk vişne sularında sodyum daha geniş sınırlarda, klorür ve sitrik asit daha dar sınırlarda yer almaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sedat Velioğlu This is me

Osman Yıldız This is me

Publication Date April 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 2

Cite

APA Velioğlu, S. ., & Yıldız, O. . (1996). Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi. Gıda, 21(2).
AMA Velioğlu S, Yıldız O. Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi. The Journal of Food. April 1996;21(2).
Chicago Velioğlu, Sedat, and Osman Yıldız. “Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi”. Gıda 21, no. 2 (April 1996).
EndNote Velioğlu S, Yıldız O (April 1, 1996) Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi. Gıda 21 2
IEEE S. . Velioğlu and O. . Yıldız, “Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi”, The Journal of Food, vol. 21, no. 2, 1996.
ISNAD Velioğlu, Sedat - Yıldız, Osman. “Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi”. Gıda 21/2 (April 1996).
JAMA Velioğlu S, Yıldız O. Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Velioğlu, Sedat and Osman Yıldız. “Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi”. Gıda, vol. 21, no. 2, 1996.
Vancouver Velioğlu S, Yıldız O. Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi. The Journal of Food. 1996;21(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/