BibTex RIS Cite

Development of Fermentation Technology and Biotechnology and Its Economical Impacts (in Turkish)

Year 1976, Volume: 1 Issue: 4, - , 01.08.1976

Abstract

Biyoteknoloji zaman süreci içinde eskiden beri bilinen fermantasyon teknolojisinden gelişmiş bir bilim dalıdır. Birkaç yıldan beri bilimde, endüstride ve araştırma politikasında bu bilim dalına giderek büyüyen bir dikkat çekilmektedir. Günlük gazeteler hatta radyo ve televizyonlar arasıra çeşitli biyoteknik yöntemler üzerinde haberler yayınlamaktadır. Bu alandaki ilgi özellikle bu yöntem tekniklerinin besin maddeleri, endüstrinin gereksindiği bazı yardımcı maddeler, tıp ilaçları üretimleri ve insan dengesinin muhafazası için olanaklar arz etmesinden ileri gelmektedir. Gerçekten mikroorganizmalar yardımıyla biyoteknik prosesler uygulanarak hem parçalanabilen hem de üretilebilen maddelerin hemen hemen sınırsız denecek sayıda olduğu anlaşılmaktadır. Biyoteknik bilim dalı literatüründe, patent alanında ve kongrelerde sürekli olarak laboratuvar ölçüsünde yeni yöntemlerin geliştirildiği haber verilmektedir. Bugün için çok sayıda, şimdiye değin deneysel alandaki mikrobik madde dönüşmelerinin kapsamı bu alanın eksperleri tarafından dahi henüz tam anlamıyla kavranmış değildir.  

Fermantasyon Teknolojisinin ve Biyoteknolojinin Gelişmesi ve Ekonomideki Yeri

Year 1976, Volume: 1 Issue: 4, - , 01.08.1976

Abstract

Biyoteknoloji zaman süreci içinde eskiden beri bilinen fermantasyon teknolojisinden gelişmiş bir bilim dalıdır. Birkaç yıldan beri bilimde, endüstride ve araştırma politikasında bu bilim dalına giderek büyüyen bir dikkat çekilmektedir. Günlük gazeteler hatta radyo ve televizyonlar arasıra çeşitli biyoteknik yöntemler üzerinde haberler yayınlamaktadır. Bu alandaki ilgi özellikle bu yöntem tekniklerinin besin maddeleri, endüstrinin gereksindiği bazı yardımcı maddeler, tıp ilaçları üretimleri ve insan dengesinin muhafazası için olanaklar arz etmesinden ileri gelmektedir. Gerçekten mikroorganizmalar yardımıyla biyoteknik prosesler uygulanarak hem parçalanabilen hem de üretilebilen maddelerin hemen hemen sınırsız denecek sayıda olduğu anlaşılmaktadır. Biyoteknik bilim dalı literatüründe, patent alanında ve kongrelerde sürekli olarak laboratuvar ölçüsünde yeni yöntemlerin geliştirildiği haber verilmektedir. Bugün için çok sayıda, şimdiye değin deneysel alandaki mikrobik madde dönüşmelerinin kapsamı bu alanın eksperleri tarafından dahi henüz tam anlamıyla kavranmış değildir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

M. Hilmi Pamir This is me

Publication Date August 1, 1976
Published in Issue Year 1976 Volume: 1 Issue: 4

Cite

APA Pamir, M. H. . (1976). Fermantasyon Teknolojisinin ve Biyoteknolojinin Gelişmesi ve Ekonomideki Yeri. Gıda, 1(4).
AMA Pamir MH. Fermantasyon Teknolojisinin ve Biyoteknolojinin Gelişmesi ve Ekonomideki Yeri. The Journal of Food. August 1976;1(4).
Chicago Pamir, M. Hilmi. “Fermantasyon Teknolojisinin Ve Biyoteknolojinin Gelişmesi Ve Ekonomideki Yeri”. Gıda 1, no. 4 (August 1976).
EndNote Pamir MH (August 1, 1976) Fermantasyon Teknolojisinin ve Biyoteknolojinin Gelişmesi ve Ekonomideki Yeri. Gıda 1 4
IEEE M. H. . Pamir, “Fermantasyon Teknolojisinin ve Biyoteknolojinin Gelişmesi ve Ekonomideki Yeri”, The Journal of Food, vol. 1, no. 4, 1976.
ISNAD Pamir, M. Hilmi. “Fermantasyon Teknolojisinin Ve Biyoteknolojinin Gelişmesi Ve Ekonomideki Yeri”. Gıda 1/4 (August 1976).
JAMA Pamir MH. Fermantasyon Teknolojisinin ve Biyoteknolojinin Gelişmesi ve Ekonomideki Yeri. The Journal of Food. 1976;1.
MLA Pamir, M. Hilmi. “Fermantasyon Teknolojisinin Ve Biyoteknolojinin Gelişmesi Ve Ekonomideki Yeri”. Gıda, vol. 1, no. 4, 1976.
Vancouver Pamir MH. Fermantasyon Teknolojisinin ve Biyoteknolojinin Gelişmesi ve Ekonomideki Yeri. The Journal of Food. 1976;1(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/