BibTex RIS Cite

Nutritional Value of Wheat, Flour and Bread and Enrichment of Bread (in Turkish)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.06.1986

Abstract

Hububat ve özellikle de buğday, eskiden beri en önemli insan gıdası olmuştur. Günümüzde hububat ürünleri kalori, protein ve bazı vitaminler bakımından ucuz bir kaynak olarak kabul edilmekle birlikte, bunlar, bazı amino asitleri, mineralleri ve bazı vitaminleri yetersiz oranda ihtiva etmektedirler. Bu nedenle özellikle, ekmeğin esas besin maddesi olduğu toplumlarda ekmeğe vitamin, amino asit ve mineral madde katılması diyetteki besleme yeterliliğinin sağlanmasında yararlı olmaktadır. Bugün birçok ülke, buğdayın yetersiz olan veya işleme sonucu azalan besin öğelerini sonradan ekmeğe ilave ederek ekmeğin besleme değerini arttırmaktadır.

Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi

Year 1986, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.06.1986

Abstract

Hububat ve özellikle de buğday, eskiden beri en önemli insan gıdası olmuştur. Günümüzde hububat ürünleri kalori, protein ve bazı vitaminler bakımından ucuz bir kaynak olarak kabul edilmekle birlikte, bunlar, bazı amino asitleri, mineralleri ve bazı vitaminleri yetersiz oranda ihtiva etmektedirler. Bu nedenle özellikle, ekmeğin esas besin maddesi olduğu toplumlarda ekmeğe vitamin, amino asit ve mineral madde katılması diyetteki besleme yeterliliğinin sağlanmasında yararlı olmaktadır. Bugün birçok ülke, buğdayın yetersiz olan veya işleme sonucu azalan besin öğelerini sonradan ekmeğe ilave ederek ekmeğin besleme değerini arttırmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hazım Özkaya This is me

Publication Date June 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 3

Cite

APA Özkaya, H. . (1986). Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. Gıda, 11(3).
AMA Özkaya H. Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. The Journal of Food. June 1986;11(3).
Chicago Özkaya, Hazım. “Buğday, Un Ve Ekmeğin Besin Değeri Ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi”. Gıda 11, no. 3 (June 1986).
EndNote Özkaya H (June 1, 1986) Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. Gıda 11 3
IEEE H. . Özkaya, “Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi”, The Journal of Food, vol. 11, no. 3, 1986.
ISNAD Özkaya, Hazım. “Buğday, Un Ve Ekmeğin Besin Değeri Ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi”. Gıda 11/3 (June 1986).
JAMA Özkaya H. Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Özkaya, Hazım. “Buğday, Un Ve Ekmeğin Besin Değeri Ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi”. Gıda, vol. 11, no. 3, 1986.
Vancouver Özkaya H. Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi. The Journal of Food. 1986;11(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/