BibTex RIS Cite

Factors Effective in Decomposition Rates of Food Components (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 3, - , 01.06.1996

Abstract

The factors effective on the quality of food depend on the ambient temperature and relative humidity, the presence of oxygen and light as well as the composition of food and the packaging material used. This article will review the decompositions kinetics of food components, considering the effects of above mentioned points 

Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler

Year 1996, Volume: 21 Issue: 3, - , 01.06.1996

Abstract

Gıda maddelerinde kalitenin bozunma hızı, gıdayı çevreleyen ortamın sıcaklığından, oksijen ve ışık varlığından, havanın bağıl neminden, gıdanın bileşimi ve kullanılan ambalaj malzemesinden etkilenmektedir. Bu çalışmanın amacı gıda bileşenlerinin bozunma kinetiğini yukarıda bahsedilen kriterler açısından özetlemektir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Özen Özboy This is me

Ferhunde Şahbaz This is me

Publication Date June 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 3

Cite

APA Özboy, Ö. ., & Şahbaz, F. . (1996). Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler. Gıda, 21(3).
AMA Özboy Ö, Şahbaz F. Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler. The Journal of Food. June 1996;21(3).
Chicago Özboy, Özen, and Ferhunde Şahbaz. “Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler”. Gıda 21, no. 3 (June 1996).
EndNote Özboy Ö, Şahbaz F (June 1, 1996) Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler. Gıda 21 3
IEEE Ö. . Özboy and F. . Şahbaz, “Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler”, The Journal of Food, vol. 21, no. 3, 1996.
ISNAD Özboy, Özen - Şahbaz, Ferhunde. “Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler”. Gıda 21/3 (June 1996).
JAMA Özboy Ö, Şahbaz F. Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Özboy, Özen and Ferhunde Şahbaz. “Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler”. Gıda, vol. 21, no. 3, 1996.
Vancouver Özboy Ö, Şahbaz F. Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler. The Journal of Food. 1996;21(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/