BibTex RIS Cite

On the Cheese Samples; Organoleptic, Physical, Chemical, and Microbiological Analysis had been Carried Out (Turkish with Englih Abstract)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 4, - , 01.08.1986

Abstract

In this research, totally 36 White cheese samples were gathered as research materials. Six of the samples were produced in Turkey, and others were imported Danish feta cheeses.At the results of the analysis, there are statistically, significant (p<0.01) differences among the varieties regarding color and appearance, flavour, body and texture, dry matter, moisture, fat, non-fat dry matter, fat in dry matter, salt, salt in dry matter, ash and protein contents. There is no significance on acidity (pH and SH) among the varieties.At the results of microbiological analysis, total count of bacteria molds and yeasts were examined and in native variety these counts were high at significant level. It had been found that four samples of six native samples and one of the imported samples included coliform bacteria and E. coli.

İthal ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar

Year 1986, Volume: 11 Issue: 4, - , 01.08.1986

Abstract

Araştırma materyali olarak, biri yerli, beş tanesi yabancı imalatçı firmalara ait olan ve özel ambalajlar içerisinde satışa sunulan beyaz peynir çeşitlerinden, her bir çeşitten 6’şar adet olmak üzere toplam 36 örnek alınmıştır. Örneklerin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapılmıştır. Analizler sonucunda, renk-görünüş, tat-koku, yapı-kıvam, kurumadde, su, yağ, yağsız kurumadde, kurumaddede yağ, tuz, kurumaddede tuz, kül ve protein oranları bakımından çeşitler arasında (p<0.01) düzeyinde önemli farklılıklar bulunmuştur. Asitlik derecesi (SH-pH) bakımından çeşitler arasında fak bulunmamıştır. Mikrobiyolojik analizler sonucunda yerli çeşidin (D), toplam mikroorganizma, maya ve küf sayılarının ithal çeşitlerden önemli sayılabilecek düzeyde yüksek olduğu; yerli çeşidin 6 örneğinden, dördünde koliform organizma ve E. coli’ye rastlanmasına karşılık ithal peynirlere ait 30 örnekten sadece C çeşidinin bir örneğinde koliform organizma bulunmuştur.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nurhan Akyüz This is me

Osman Şimşek This is me

Publication Date August 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 4

Cite

APA Akyüz, N. ., & Şimşek, O. . (1986). İthal ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 11(4).
AMA Akyüz N, Şimşek O. İthal ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. August 1986;11(4).
Chicago Akyüz, Nurhan, and Osman Şimşek. “İthal Ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 11, no. 4 (August 1986).
EndNote Akyüz N, Şimşek O (August 1, 1986) İthal ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar. Gıda 11 4
IEEE N. . Akyüz and O. . Şimşek, “İthal ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 11, no. 4, 1986.
ISNAD Akyüz, Nurhan - Şimşek, Osman. “İthal Ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 11/4 (August 1986).
JAMA Akyüz N, Şimşek O. İthal ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Akyüz, Nurhan and Osman Şimşek. “İthal Ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 11, no. 4, 1986.
Vancouver Akyüz N, Şimşek O. İthal ve Yerli Beyaz Peynirlerin Duyusal, Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1986;11(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/