BibTex RIS Cite

Oxidation in Milk and Milk Products (in Turkish)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 4, - , 01.08.1986

Abstract

Doymamış yağ asitlerinde çift bağların yada yağlardaki hidrokarbon zincirlerinde bulunan doymamış kısımların oksijen ile reaksiyona girmeleri sonucu peroksid ve hidroperoksidlerin meydana gelmesine oksidasyon denir. İki aşamada ortaya çıkan oksidasyonun, birinci aşamasını indükleme, ikincisini ise aktif periyot oluşturur. Pratik açıdan önemli olan indükleme periyodu, ürünlerin ransid hale gelmeden depolanabileceği süreyi belirler.   

Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon

Year 1986, Volume: 11 Issue: 4, - , 01.08.1986

Abstract

Doymamış yağ asitlerinde çift bağların yada yağlardaki hidrokarbon zincirlerinde bulunan doymamış kısımların oksijen ile reaksiyona girmeleri sonucu peroksid ve hidroperoksidlerin meydana gelmesine oksidasyon denir. İki aşamada ortaya çıkan oksidasyonun, birinci aşamasını indükleme, ikincisini ise aktif periyot oluşturur. Pratik açıdan önemli olan indükleme periyodu, ürünlerin ransid hale gelmeden depolanabileceği süreyi belirler.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Metin Atamer This is me

Nermin Alpar This is me

Aynur Gül Karahan This is me

Publication Date August 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 4

Cite

APA Atamer, M. ., Alpar, N. ., & Karahan, A. G. . (1986). Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. Gıda, 11(4).
AMA Atamer M, Alpar N, Karahan AG. Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. The Journal of Food. August 1986;11(4).
Chicago Atamer, Metin, Nermin Alpar, and Aynur Gül Karahan. “Süt Ve Ürünlerinde Oksidasyon”. Gıda 11, no. 4 (August 1986).
EndNote Atamer M, Alpar N, Karahan AG (August 1, 1986) Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. Gıda 11 4
IEEE M. . Atamer, N. . Alpar, and A. G. . Karahan, “Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon”, The Journal of Food, vol. 11, no. 4, 1986.
ISNAD Atamer, Metin et al. “Süt Ve Ürünlerinde Oksidasyon”. Gıda 11/4 (August 1986).
JAMA Atamer M, Alpar N, Karahan AG. Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Atamer, Metin et al. “Süt Ve Ürünlerinde Oksidasyon”. Gıda, vol. 11, no. 4, 1986.
Vancouver Atamer M, Alpar N, Karahan AG. Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. The Journal of Food. 1986;11(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/