BibTex RIS Cite

Wine Economy in Turkey (in Turkish)

Year 1977, Volume: 2 Issue: 4, - , 01.08.1977

Abstract

Yurdumuz bağcılığı büyük bir varlık olup bağ alanı bakımından dünya bağcılığında İtalya, Fransa, İspanya ve Rusya’dan sonra 5. sırayı almaktadır. Ancak dönüme alınan ürün bakımından 20. sıralardayız. Bununla birlikte yıllık taze üzüm ürünümüz istatistiklere göre 3.5 milyon ton kadardır. Şaraba işlenen miktar ise ancak %2-3 kadar olup şu halde şarap üretimimiz bağ alanı ve alınan ürünle orantılı olmaktan çok uzaktır. Bildiğimiz gibi bunun iki nedeni vardır. Birincisi iç tüketimin çok az ve hatta yılda adam başına bir litre dahi olmaması, ikincisi ise ihraç edilen miktarın da çok düşük bulunmasıdır. 

Yurdumuzda Şarap Ekonomisi

Year 1977, Volume: 2 Issue: 4, - , 01.08.1977

Abstract

Yurdumuz bağcılığı büyük bir varlık olup bağ alanı bakımından dünya bağcılığında İtalya, Fransa, İspanya ve Rusya’dan sonra 5. sırayı almaktadır. Ancak dönüme alınan ürün bakımından 20. sıralardayız. Bununla birlikte yıllık taze üzüm ürünümüz istatistiklere göre 3.5 milyon ton kadardır. Şaraba işlenen miktar ise ancak %2-3 kadar olup şu halde şarap üretimimiz bağ alanı ve alınan ürünle orantılı olmaktan çok uzaktır. Bildiğimiz gibi bunun iki nedeni vardır. Birincisi iç tüketimin çok az ve hatta yılda adam başına bir litre dahi olmaması, ikincisi ise ihraç edilen miktarın da çok düşük bulunmasıdır. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Arif Akman This is me

Publication Date August 1, 1977
Published in Issue Year 1977 Volume: 2 Issue: 4

Cite

APA Akman, A. . (1977). Yurdumuzda Şarap Ekonomisi. Gıda, 2(4).
AMA Akman A. Yurdumuzda Şarap Ekonomisi. The Journal of Food. August 1977;2(4).
Chicago Akman, Arif. “Yurdumuzda Şarap Ekonomisi”. Gıda 2, no. 4 (August 1977).
EndNote Akman A (August 1, 1977) Yurdumuzda Şarap Ekonomisi. Gıda 2 4
IEEE A. . Akman, “Yurdumuzda Şarap Ekonomisi”, The Journal of Food, vol. 2, no. 4, 1977.
ISNAD Akman, Arif. “Yurdumuzda Şarap Ekonomisi”. Gıda 2/4 (August 1977).
JAMA Akman A. Yurdumuzda Şarap Ekonomisi. The Journal of Food. 1977;2.
MLA Akman, Arif. “Yurdumuzda Şarap Ekonomisi”. Gıda, vol. 2, no. 4, 1977.
Vancouver Akman A. Yurdumuzda Şarap Ekonomisi. The Journal of Food. 1977;2(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/