BibTex RIS Cite

Importance of Tea in Turkish Economy (in Turkish)

Year 1977, Volume: 2 Issue: 4, - , 01.08.1977

Abstract

Çay theaceae familyasının Camellia cinsine mensup yüksekliği 2 m kadar olan bodur çalı şeklinde, dallanma kabiliyeti yüksek, her zaman yeşil kalan bir bitkidir. Ekonomik bakımdan değer taşıyan da bitkinin yapraklarıdır. 70-100 yaşına kadar yaşar, 4 yaşından itibaren bitki vermeye başlar, 8 yaşında normal ürün çağına girer ve 4-8 yılda bir budama suretiyle 70 yaşına kadar devamlı ürün verir. Çay bitkisi kireçsiz, bol asitli (4.5-8 ph), taban suyu seviyesi derin, besin maddeleri bakımından zengin ve su tutabilen toprakları tercih eder. Sıcak ve nemli iklimleri sever. Denizden yüksek yerlerde daha iyi sonuçlar alınır. Yağışların yıl içerisinde, bitkinin vegetasyon devresinde yumuşak ve devamlı düşmesi lazımdır. –6 ve +40 oC’ler dışı bitki için zararlı olmaktadır. Optimal yıllık yağış 1600-3000 milimetredir.  

Türkiye Ekonomisinde Çay

Year 1977, Volume: 2 Issue: 4, - , 01.08.1977

Abstract

Çay theaceae familyasının Camellia cinsine mensup yüksekliği 2 m kadar olan bodur çalı şeklinde, dallanma kabiliyeti yüksek, her zaman yeşil kalan bir bitkidir. Ekonomik bakımdan değer taşıyan da bitkinin yapraklarıdır. 70-100 yaşına kadar yaşar, 4 yaşından itibaren bitki vermeye başlar, 8 yaşında normal ürün çağına girer ve 4-8 yılda bir budama suretiyle 70 yaşına kadar devamlı ürün verir. Çay bitkisi kireçsiz, bol asitli (4.5-8 ph), taban suyu seviyesi derin, besin maddeleri bakımından zengin ve su tutabilen toprakları tercih eder. Sıcak ve nemli iklimleri sever. Denizden yüksek yerlerde daha iyi sonuçlar alınır. Yağışların yıl içerisinde, bitkinin vegetasyon devresinde yumuşak ve devamlı düşmesi lazımdır. –6 ve +40 oC’ler dışı bitki için zararlı olmaktadır. Optimal yıllık yağış 1600-3000 milimetredir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Koray Başol This is me

Publication Date August 1, 1977
Published in Issue Year 1977 Volume: 2 Issue: 4

Cite

APA Başol, K. . (1977). Türkiye Ekonomisinde Çay. Gıda, 2(4).
AMA Başol K. Türkiye Ekonomisinde Çay. The Journal of Food. August 1977;2(4).
Chicago Başol, Koray. “Türkiye Ekonomisinde Çay”. Gıda 2, no. 4 (August 1977).
EndNote Başol K (August 1, 1977) Türkiye Ekonomisinde Çay. Gıda 2 4
IEEE K. . Başol, “Türkiye Ekonomisinde Çay”, The Journal of Food, vol. 2, no. 4, 1977.
ISNAD Başol, Koray. “Türkiye Ekonomisinde Çay”. Gıda 2/4 (August 1977).
JAMA Başol K. Türkiye Ekonomisinde Çay. The Journal of Food. 1977;2.
MLA Başol, Koray. “Türkiye Ekonomisinde Çay”. Gıda, vol. 2, no. 4, 1977.
Vancouver Başol K. Türkiye Ekonomisinde Çay. The Journal of Food. 1977;2(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/