BibTex RIS Cite

Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler

Year 1977, Volume: 2 Issue: 6, - , 01.12.1977

Abstract

Etin veya sucuk hamurunun spontan kontaminasyonunda, sucuğun olgunlaşmasında rol oynayan bazı mikroorganizmalarla birlikte bozulmalara neden olan mikroorganizmalarda bulunmaktadır. Böylece bozuk, kalitesiz ve her bakımdan standart olmayan ürün elde etme olasılığı artmaktadır. Yoğurt, peynir, turşu ve diğer birçok gıdalarında yapılında olduğu gibi üretim sağlığı ve kaliteli ürün elde etme nedenleriyle etçilikte ülkemizde yerleşmemiş olmakla beraber starter kültürler kullanılmaktadır. Çeşitli mikroorganizmaların et ürünlerinin işlenmesinde starter kültür olarak kullanılmasının oldukça yakın bir geçmişi vardır.  

Strater Cultures Used in Sucuk Production (in Turkish)

Year 1977, Volume: 2 Issue: 6, - , 01.12.1977

Abstract

Etin veya sucuk hamurunun spontan kontaminasyonunda, sucuğun olgunlaşmasında rol oynayan bazı mikroorganizmalarla birlikte bozulmalara neden olan mikroorganizmalarda bulunmaktadır. Böylece bozuk, kalitesiz ve her bakımdan standart olmayan ürün elde etme olasılığı artmaktadır. Yoğurt, peynir, turşu ve diğer birçok gıdalarında yapılında olduğu gibi üretim sağlığı ve kaliteli ürün elde etme nedenleriyle etçilikte ülkemizde yerleşmemiş olmakla beraber starter kültürler kullanılmaktadır. Çeşitli mikroorganizmaların et ürünlerinin işlenmesinde starter kültür olarak kullanılmasının oldukça yakın bir geçmişi vardır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Jale Acar This is me

Publication Date December 1, 1977
Published in Issue Year 1977 Volume: 2 Issue: 6

Cite

APA Acar, J. . (1977). Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler. Gıda, 2(6).
AMA Acar J. Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler. The Journal of Food. December 1977;2(6).
Chicago Acar, Jale. “Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler”. Gıda 2, no. 6 (December 1977).
EndNote Acar J (December 1, 1977) Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler. Gıda 2 6
IEEE J. . Acar, “Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler”, The Journal of Food, vol. 2, no. 6, 1977.
ISNAD Acar, Jale. “Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler”. Gıda 2/6 (December 1977).
JAMA Acar J. Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler. The Journal of Food. 1977;2.
MLA Acar, Jale. “Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler”. Gıda, vol. 2, no. 6, 1977.
Vancouver Acar J. Sucuk Yapımında Kullanılan Starter Kültürler. The Journal of Food. 1977;2(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/