BibTex RIS Cite

Methods of Processing and Chemical Composition of Bulgur (in Turkish)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 6, - , 01.12.1986

Abstract

Bulgur, üretim tarihi bir hayli eskiye dayanan ve günümüzde de sevilerek çok miktarda tüketilen, besin değeri yüksek geleneksel bir gıdamızdır. Bu gıda maddesi daha ziyade köylerde aile ihtiyacını karşılamak üzere ilkel tekniklerle hazırlanmaktadır. Buna karşın son yıllarda ülke endüstrisi ve ticaretinde de bulgur mamul bir gıda maddesi olarak görülmeye başlanmıştır. Özellikle ordu, okullar ve fabrikalarda tüketimin artmaya başlaması bulgur üretimi ve ticaretinde yeni gelişmelere yol açmıştır.

Bulgur İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi

Year 1986, Volume: 11 Issue: 6, - , 01.12.1986

Abstract

Bulgur, üretim tarihi bir hayli eskiye dayanan ve günümüzde de sevilerek çok miktarda tüketilen, besin değeri yüksek geleneksel bir gıdamızdır. Bu gıda maddesi daha ziyade köylerde aile ihtiyacını karşılamak üzere ilkel tekniklerle hazırlanmaktadır. Buna karşın son yıllarda ülke endüstrisi ve ticaretinde de bulgur mamul bir gıda maddesi olarak görülmeye başlanmıştır. Özellikle ordu, okullar ve fabrikalarda tüketimin artmaya başlaması bulgur üretimi ve ticaretinde yeni gelişmelere yol açmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Recai Ercan This is me

Publication Date December 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 6

Cite

APA Ercan, R. . (1986). Bulgur İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. Gıda, 11(6).
AMA Ercan R. Bulgur İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. The Journal of Food. December 1986;11(6).
Chicago Ercan, Recai. “Bulgur İşleme Tekniği Ve Kimyasal Bileşimi”. Gıda 11, no. 6 (December 1986).
EndNote Ercan R (December 1, 1986) Bulgur İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. Gıda 11 6
IEEE R. . Ercan, “Bulgur İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi”, The Journal of Food, vol. 11, no. 6, 1986.
ISNAD Ercan, Recai. “Bulgur İşleme Tekniği Ve Kimyasal Bileşimi”. Gıda 11/6 (December 1986).
JAMA Ercan R. Bulgur İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Ercan, Recai. “Bulgur İşleme Tekniği Ve Kimyasal Bileşimi”. Gıda, vol. 11, no. 6, 1986.
Vancouver Ercan R. Bulgur İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. The Journal of Food. 1986;11(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/