In this study, peach trees are sprayed with a dose suggested by agricultural preventative technical instruction and a dose twice as much. By making peach juices from these pesticided peaches it is determined at what level is the amount of decrease in residue during fruit juice processing technology steps. During residue analyses GC/MSD is used. It is determined that diazinon residue is decreased by % 99 percent during fruit juice processing technology.
Bu çalışmada zirai mücadele teknik talimatında önerilen doz ve bu dozun iki katı doz ile şeftali ağaçları ilaçlanmıştır. İlaçlı şeftalilerden meyve suyu yapılarak, meyve suyu işleme teknolojisi basamaklarındaki kalıntı miktarlarının hangi düzeyde azaldığı tespit edilmiştir. Kalıntı analizlerinin yapılmasında GC/ MSD kullanılmıştır. Meyve suyu işleme teknolojisi ile diazinon kalıntılarının %99 düzeyinde azaldığı tespit edilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | April 1, 2007 |
Published in Issue | Year 2007 Volume: 32 Issue: 2 |