BibTex RIS Cite

Definition, Technique and Areas of Use of Freeze Drying (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.02.1978

Abstract

  Dondurarak kurutma, genellikle bozulmaya karşı hassas ve çoğunlukla biyolojik orijinli sıvı veya fazla miktarda su ihtiva eden katı maddelerin uzun süre dış ve iç etmenlerden en az zarar görecek şekilde muhafaza edilmelerinde kullanılan bir tekniktir. Metodun uygulandığı maddeler olarak; serumlar, kan plazması ve türevleri, hormon, vitamin, enzim gibi fizyolojik açıdan aktif maddeler, çeşitli ilan ve kimyasal maddeler, bazı dokular, nükleer artıklar ve nihayet gıda maddeleri sayılabilir.   

Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara

Year 1978, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.02.1978

Abstract

  Dondurarak kurutma, genellikle bozulmaya karşı hassas ve çoğunlukla biyolojik orijinli sıvı veya fazla miktarda su ihtiva eden katı maddelerin uzun süre dış ve iç etmenlerden en az zarar görecek şekilde muhafaza edilmelerinde kullanılan bir tekniktir. Metodun uygulandığı maddeler olarak; serumlar, kan plazması ve türevleri, hormon, vitamin, enzim gibi fizyolojik açıdan aktif maddeler, çeşitli ilan ve kimyasal maddeler, bazı dokular, nükleer artıklar ve nihayet gıda maddeleri sayılabilir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Osman Cabı This is me

Publication Date February 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Cabı, O. . (1978). Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara. Gıda, 3(1).
AMA Cabı O. Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara. The Journal of Food. February 1978;3(1).
Chicago Cabı, Osman. “Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği Ve Kullanma Alanlara”. Gıda 3, no. 1 (February 1978).
EndNote Cabı O (February 1, 1978) Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara. Gıda 3 1
IEEE O. . Cabı, “Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara”, The Journal of Food, vol. 3, no. 1, 1978.
ISNAD Cabı, Osman. “Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği Ve Kullanma Alanlara”. Gıda 3/1 (February 1978).
JAMA Cabı O. Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Cabı, Osman. “Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği Ve Kullanma Alanlara”. Gıda, vol. 3, no. 1, 1978.
Vancouver Cabı O. Dondurarak Kurutmanın Tanımı, Tekniği ve Kullanma Alanlara. The Journal of Food. 1978;3(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/