BibTex RIS Cite

Tea Degustation Method (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.02.1978

Abstract

  2.83 gram çay tartılır ve 250 cc hacimli özel porselen kaba konur. Üzerine kaynar derecedeki damıtık sudan eklenir. Kabın kapağı örtülür ve 5-6 dakika beklenir. Elde olunan infüzyon ayrı bir kaba alınır ve porselen kapta kalan çay yaprakları aynı kabın tersine çevrilmiş kapağı içerisine konur Degüstasyon neon lambası ile veya parlak ışık veren floresans lamba ile aydınlatılmış bir laboratuvarda yapılmalıdır. - Tadımda, numune yutulmamalıdır. - Tükürme kabı (spitting vessel) tadımcının ayaklarının ön kısmında durmalıdır. - Önce kuru çay - sonra dem artığı - sonra likör incelenir. 

Çay Degüstasyon Yöntemi

Year 1978, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.02.1978

Abstract

  2.83 gram çay tartılır ve 250 cc hacimli özel porselen kaba konur. Üzerine kaynar derecedeki damıtık sudan eklenir. Kabın kapağı örtülür ve 5-6 dakika beklenir. Elde olunan infüzyon ayrı bir kaba alınır ve porselen kapta kalan çay yaprakları aynı kabın tersine çevrilmiş kapağı içerisine konur Degüstasyon neon lambası ile veya parlak ışık veren floresans lamba ile aydınlatılmış bir laboratuvarda yapılmalıdır. - Tadımda, numune yutulmamalıdır. - Tükürme kabı (spitting vessel) tadımcının ayaklarının ön kısmında durmalıdır. - Önce kuru çay - sonra dem artığı - sonra likör incelenir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ö. Lütfi Gürses This is me

Publication Date February 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Gürses, Ö. L. . (1978). Çay Degüstasyon Yöntemi. Gıda, 3(1).
AMA Gürses ÖL. Çay Degüstasyon Yöntemi. The Journal of Food. February 1978;3(1).
Chicago Gürses, Ö. Lütfi. “Çay Degüstasyon Yöntemi”. Gıda 3, no. 1 (February 1978).
EndNote Gürses ÖL (February 1, 1978) Çay Degüstasyon Yöntemi. Gıda 3 1
IEEE Ö. L. . Gürses, “Çay Degüstasyon Yöntemi”, The Journal of Food, vol. 3, no. 1, 1978.
ISNAD Gürses, Ö. Lütfi. “Çay Degüstasyon Yöntemi”. Gıda 3/1 (February 1978).
JAMA Gürses ÖL. Çay Degüstasyon Yöntemi. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Gürses, Ö. Lütfi. “Çay Degüstasyon Yöntemi”. Gıda, vol. 3, no. 1, 1978.
Vancouver Gürses ÖL. Çay Degüstasyon Yöntemi. The Journal of Food. 1978;3(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/