BibTex RIS Cite

Surke'nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri

Year 2007, Volume: 32 Issue: 3, - , 01.06.2007

Abstract

Bu çalışma, Hatay ilinde tüketilen ve halk arasında Surke peyniri olarak kabul edilen süt ürününün bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özeliklerini ortaya koymak ve Surke' yi tanıtmak amacıyla yapılmıştır. On örnek üzerinde yapılan analizlerde Surke peynirinde ortalama mikrobiyolojik analiz sonuçları sırasıyla toplam aerob mezofil bakteri; 6.5x108 kob/g, laktobasiller 4.4x107kob/g, laktokoklar 2.8x102 kob/g, mikrokok ve stafilokoklar 2.5x102 kob/g, enterobakteriler 3.5x102 kob/g, koliform grubu bakteriler <2.0x102kob/g, ve maya/küf ise 2.7x105 kob/g düzeyinde izole edilmiştir. Kimyasal analiz bulgularına göre ortalama; peynirlerde kuru madde miktarı % 52.8, yağ % 11.0, tuz % 8.1 ve asitlik laktik asit (LA) cinsinden % 2.1 olarak saptanmıştır.

Surke'nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri

Year 2007, Volume: 32 Issue: 3, - , 01.06.2007

Abstract

Bu çalışma, Hatay ilinde tüketilen ve halk arasında Surke peyniri olarak kabul edilen süt ürününün bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özeliklerini ortaya koymak ve Surke' yi tanıtmak amacıyla yapılmıştır. On örnek üzerinde yapılan analizlerde Surke peynirinde ortalama mikrobiyolojik analiz sonuçları sırasıyla toplam aerob mezofil bakteri; 6.5x108 kob/g, laktobasiller 4.4x107kob/g, laktokoklar 2.8x102 kob/g, mikrokok ve stafilokoklar 2.5x102 kob/g, enterobakteriler 3.5x102 kob/g, koliform grubu bakteriler <2.0x102kob/g, ve maya/küf ise 2.7x105 kob/g düzeyinde izole edilmiştir. Kimyasal analiz bulgularına göre ortalama; peynirlerde kuru madde miktarı % 52.8, yağ % 11.0, tuz % 8.1 ve asitlik laktik asit (LA) cinsinden % 2.1 olarak saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ufuk Kamber This is me

U. Tansel Şireli This is me

Publication Date June 1, 2007
Published in Issue Year 2007 Volume: 32 Issue: 3

Cite

APA Kamber, U. ., & Şireli, U. T. . (2007). Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri. Gıda, 32(3).
AMA Kamber U, Şireli UT. Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri. The Journal of Food. June 2007;32(3).
Chicago Kamber, Ufuk, and U. Tansel Şireli. “Surke’nin Bazı Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri”. Gıda 32, no. 3 (June 2007).
EndNote Kamber U, Şireli UT (June 1, 2007) Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri. Gıda 32 3
IEEE U. . Kamber and U. T. . Şireli, “Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri”, The Journal of Food, vol. 32, no. 3, 2007.
ISNAD Kamber, Ufuk - Şireli, U. Tansel. “Surke’nin Bazı Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri”. Gıda 32/3 (June 2007).
JAMA Kamber U, Şireli UT. Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri. The Journal of Food. 2007;32.
MLA Kamber, Ufuk and U. Tansel Şireli. “Surke’nin Bazı Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri”. Gıda, vol. 32, no. 3, 2007.
Vancouver Kamber U, Şireli UT. Surke’nin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalite Nitelikleri. The Journal of Food. 2007;32(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/