BibTex RIS Cite

A Research on Usefulness of Domestic and Foreign Pea Varieties Grown in İzmir in Canning (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 2, - , 01.04.1978

Abstract

1) Ege bölgesinde yetiştirilen pomolojik ve morfolojik özellikleri araştırılmış yerli ve yabancı bezelye çeşitlerin teneke kutu konserveciliğine yarayışlılığı üzerinde durulmuştur. 2) Konserve yapılacak bezelyeler 6.5 mm’lik eleğin üzerinde kalan taneler olup bu taneler 100 oC sıcaklıkta 1.5 dakika haşlanmışlardır. Haşlanmış bezelyeler ½’lik teneke kutulara 250 gram doldurulmuş üzerlerine salamurası katılmış ve kapatılmışlardır. Kutular 115 oC sıcaklıkta 25 dakika sterilize edilmişler ve ticari ambarda 3 ay bekletilmişlerdir. 3) Araştırma örneklerine teknik, fiziksel ve kimyasal analizler uygulanmıştır. 4) Araştırma sonucu elde edilen verilerin yabancı ve yerli norm ve tüzüklere uygunluğu kıyaslanarak puanlanmıştır. 5) Bu araştırma sonucu sırası ile Perfection (40), Wando (34), Delikates (23), Safir tofto (21), Senatör (13), Porto (30) ve Unica (27) en iyi puan almışlardır.  

İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma

Year 1978, Volume: 3 Issue: 2, - , 01.04.1978

Abstract

1) Ege bölgesinde yetiştirilen pomolojik ve morfolojik özellikleri araştırılmış yerli ve yabancı bezelye çeşitlerin teneke kutu konserveciliğine yarayışlılığı üzerinde durulmuştur. 2) Konserve yapılacak bezelyeler 6.5 mm’lik eleğin üzerinde kalan taneler olup bu taneler 100 oC sıcaklıkta 1.5 dakika haşlanmışlardır. Haşlanmış bezelyeler ½’lik teneke kutulara 250 gram doldurulmuş üzerlerine salamurası katılmış ve kapatılmışlardır. Kutular 115 oC sıcaklıkta 25 dakika sterilize edilmişler ve ticari ambarda 3 ay bekletilmişlerdir. 3) Araştırma örneklerine teknik, fiziksel ve kimyasal analizler uygulanmıştır. 4) Araştırma sonucu elde edilen verilerin yabancı ve yerli norm ve tüzüklere uygunluğu kıyaslanarak puanlanmıştır. 5) Bu araştırma sonucu sırası ile Perfection (40), Wando (34), Delikates (23), Safir tofto (21), Senatör (13), Porto (30) ve Unica (27) en iyi puan almışlardır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ünal Yurdagel This is me

Publication Date April 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 2

Cite

APA Yurdagel, Ü. . (1978). İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. Gıda, 3(2).
AMA Yurdagel Ü. İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. April 1978;3(2).
Chicago Yurdagel, Ünal. “İzmir’de Yetiştirilen Yerli Ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma”. Gıda 3, no. 2 (April 1978).
EndNote Yurdagel Ü (April 1, 1978) İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. Gıda 3 2
IEEE Ü. . Yurdagel, “İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma”, The Journal of Food, vol. 3, no. 2, 1978.
ISNAD Yurdagel, Ünal. “İzmir’de Yetiştirilen Yerli Ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma”. Gıda 3/2 (April 1978).
JAMA Yurdagel Ü. İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Yurdagel, Ünal. “İzmir’de Yetiştirilen Yerli Ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma”. Gıda, vol. 3, no. 2, 1978.
Vancouver Yurdagel Ü. İzmir’de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Bezelye Çeşitlerinin Kutu Konserveciliğine Yarayışlılığı Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1978;3(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/