BibTex RIS Cite

Wastes of Dairy Factories and Their Microflora (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 2, - , 01.04.1978

Abstract

Süt ve mamulleri insan beslenmesi için çok elverişli birer gıda maddesidir. Bünyelerinde bulunan protein, yağ, laktoz, mineral maddelerin çokluğu nedeniyle toplum beslenmesinde olduğu kadar, mikroorganizmaların gelişmeleri ve yaşamları için de son derece elverişli bir ortam ve besin kaynağıdırlar. Ancak bu özellikleri nedeniyle bulundurabildikleri mikroorganizmaların faaliyeti sonucunda çabuk bozulabilirler. Bu durumda ise, süt toplum sağlığı için bir tehlike kaynağı olarak karşımıza çıkar. İşte bunu önlemek amacıyla da süt, mamullerine işlenmektedir.

Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası

Year 1978, Volume: 3 Issue: 2, - , 01.04.1978

Abstract

Süt ve mamulleri insan beslenmesi için çok elverişli birer gıda maddesidir. Bünyelerinde bulunan protein, yağ, laktoz, mineral maddelerin çokluğu nedeniyle toplum beslenmesinde olduğu kadar, mikroorganizmaların gelişmeleri ve yaşamları için de son derece elverişli bir ortam ve besin kaynağıdırlar. Ancak bu özellikleri nedeniyle bulundurabildikleri mikroorganizmaların faaliyeti sonucunda çabuk bozulabilirler. Bu durumda ise, süt toplum sağlığı için bir tehlike kaynağı olarak karşımıza çıkar. İşte bunu önlemek amacıyla da süt, mamullerine işlenmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Şeminur Topal This is me

Publication Date April 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 2

Cite

APA Topal, Ş. . (1978). Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. Gıda, 3(2).
AMA Topal Ş. Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. The Journal of Food. April 1978;3(2).
Chicago Topal, Şeminur. “Süt Fabrikası Artıkları Ve Mikroflorası”. Gıda 3, no. 2 (April 1978).
EndNote Topal Ş (April 1, 1978) Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. Gıda 3 2
IEEE Ş. . Topal, “Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası”, The Journal of Food, vol. 3, no. 2, 1978.
ISNAD Topal, Şeminur. “Süt Fabrikası Artıkları Ve Mikroflorası”. Gıda 3/2 (April 1978).
JAMA Topal Ş. Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Topal, Şeminur. “Süt Fabrikası Artıkları Ve Mikroflorası”. Gıda, vol. 3, no. 2, 1978.
Vancouver Topal Ş. Süt Fabrikası Artıkları ve Mikroflorası. The Journal of Food. 1978;3(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/