BibTex RIS Cite

Rapid Protein Detection in Raw Materials (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 2, - , 01.04.1978

Abstract

Besin ve yem maddelerinin protein tayininde, Kjeldahl metodu bütün dünyaca kabul edilen bir metod olagelmiştir. Kjeldahl metodunun kullanımındaki başarısının ana etkeni, neticelerdeki doğruluk, tekrarlanabilirliği ve standart bir metod olarak kabul edilmesidir. Klasik Kjeldahl metodunun numune başına yüksek maliyeti, kapasite azlığı, zaman kaybı ve yer ihtiyacı gibi, dezavantajları “Kjeldahl’ın yeniden doğuşu” –Kjeltec System’in geliştirilmesiyle bertaraf edilmiştir. Yeni sistem kullanıştaki kolaylığı, üstün tekrarlanabilirliği beraberinde getirmiş ve klasik Kjeldahl’ın yönteminin dezavantajlarını ortadan kaldırmıştır. Bununla beraber, hububat sınıflandırılması (= klasifikasyon) ve hergün büyük miktarlarda süt testleri gibi bazı uygulamalar için, çabuk netice veren metodlara duyulan ihtiyaç, yeni metodların bulunmasını zorunlu kılmış ve hızlandırmıştır.  

Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini

Year 1978, Volume: 3 Issue: 2, - , 01.04.1978

Abstract

Besin ve yem maddelerinin protein tayininde, Kjeldahl metodu bütün dünyaca kabul edilen bir metod olagelmiştir. Kjeldahl metodunun kullanımındaki başarısının ana etkeni, neticelerdeki doğruluk, tekrarlanabilirliği ve standart bir metod olarak kabul edilmesidir. Klasik Kjeldahl metodunun numune başına yüksek maliyeti, kapasite azlığı, zaman kaybı ve yer ihtiyacı gibi, dezavantajları “Kjeldahl’ın yeniden doğuşu” –Kjeltec System’in geliştirilmesiyle bertaraf edilmiştir. Yeni sistem kullanıştaki kolaylığı, üstün tekrarlanabilirliği beraberinde getirmiş ve klasik Kjeldahl’ın yönteminin dezavantajlarını ortadan kaldırmıştır. Bununla beraber, hububat sınıflandırılması (= klasifikasyon) ve hergün büyük miktarlarda süt testleri gibi bazı uygulamalar için, çabuk netice veren metodlara duyulan ihtiyaç, yeni metodların bulunmasını zorunlu kılmış ve hızlandırmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Murat Balkan This is me

Publication Date April 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 2

Cite

APA Balkan, M. . (1978). Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. Gıda, 3(2).
AMA Balkan M. Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. The Journal of Food. April 1978;3(2).
Chicago Balkan, Murat. “Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini”. Gıda 3, no. 2 (April 1978).
EndNote Balkan M (April 1, 1978) Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. Gıda 3 2
IEEE M. . Balkan, “Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini”, The Journal of Food, vol. 3, no. 2, 1978.
ISNAD Balkan, Murat. “Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini”. Gıda 3/2 (April 1978).
JAMA Balkan M. Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Balkan, Murat. “Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini”. Gıda, vol. 3, no. 2, 1978.
Vancouver Balkan M. Ham Maddelerde Hızlı Protein Tayini. The Journal of Food. 1978;3(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/