BibTex RIS Cite

Comparison of the Effects of Two Wheat Cultivars on the Quality of High Fiber Bran-Cookies (in English)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 1, - , 01.02.1997

Abstract

In this, study the performance of two wheat cultivars which are widely grown in Turkey (Bezostaya and Gerek) were investigated in terms of cookie quality, first when supplemented with their fine and coarse bran and also when formulated as whole wheat products. Fine and coarse bran supplemented Gerek samples had better cookie quality characteristics then Bezostaya samples. Similar results were also obtained from whole wheat formulated cookies. The results demonstrate that the effects of variety, bran type and bran addition levels must be considered when formulating high fiber cookies because of their obvious differences in terms of affecting cookie quality.

Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 1, - , 01.02.1997

Abstract

Bu çalışmada Türkiye’de yaygın olarak yetiştirilen iki buğday çeşidinden (Bezostaya ve Gerek) elde edilen ince ve kalın kepekler ile, tam buğday unu formülasyonlarının bisküvi kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Buna göre Gerek çeşidi hem ince ve kalın kepek içeren bisküvilerde, hem de tam buğday unu formülasyonlarında Bezostaya çeşidine göre daha olumlu sonuç vermiştir. Sonuçlar bisküvi kalitesi üzerinde farklı etkileri görülen, buğday çeşidi, kepek tipi ve kepek ilave oranlarının, yüksek lif içerikli bisküvilerin formülasyonunda göz önünde bulundurulması gerektiğini göstermiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Özen Özboy This is me

Hamit Köksel This is me

Publication Date February 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 1

Cite

APA Özboy, Ö. ., & Köksel, H. . (1997). Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce). Gıda, 22(1).
AMA Özboy Ö, Köksel H. Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce). The Journal of Food. February 1997;22(1).
Chicago Özboy, Özen, and Hamit Köksel. “Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine Iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce)”. Gıda 22, no. 1 (February 1997).
EndNote Özboy Ö, Köksel H (February 1, 1997) Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce). Gıda 22 1
IEEE Ö. . Özboy and H. . Köksel, “Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 22, no. 1, 1997.
ISNAD Özboy, Özen - Köksel, Hamit. “Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine Iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce)”. Gıda 22/1 (February 1997).
JAMA Özboy Ö, Köksel H. Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce). The Journal of Food. 1997;22.
MLA Özboy, Özen and Hamit Köksel. “Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine Iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce)”. Gıda, vol. 22, no. 1, 1997.
Vancouver Özboy Ö, Köksel H. Yüksek Lifli Kepekli-Bisküvilerin Kalitesi Üzerine iki Buğday Çeşidinin Etkilerinin Karşılaştırılması (İngilizce). The Journal of Food. 1997;22(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/