BibTex RIS Cite

An Investigation on Obtaining Extract from the Hops Grown in Our Country (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.06.1978

Abstract

Bu araştırmada Ülkemizin Bilecik ilinde üretilen şerbetçiotlarından ekstrakt elde etme olanaklarının araştırılması amacı ile 2 adet Brewers Gold ve 2 adet Late Cluster çeşidi şerbetçiotu örneği alınarak laboratuvar ölçüsünde ekstrakta işlenmiş, toplam reçine, alfa asidi ve sıcak su ekstraktı miktarları tayin edilmiş, toplam ekstrakt verimleri araştırılmıştır. Araştırmaya alınan örneklerden 1 ve 2 numaralı Brewers Gold çeşitleri sırasıyla %39.41 ve %40.35; 3 ve 4 numaralı Late Cluster çeşitleri ise %39.18 ve %38.35 toplam ekstrakt verimi göstermişlerdir. Elde olunan ekstraktlardaki toplam reçine miktarları 2, 2, 3 ve 4 numaralı örneklerde sırasıyla %59.40, $58.61, %57.63 ve %58.28; alfa asidi miktarları %21.44, %21.61, %20.34 ve %20.30; sıcak su ekstraktı miktarları %40.60, %41.39, %42.37 ve %41.72 olarak saptanmıştır. Bu çalışmanın sonuçlarından Ülkemizde yetişen şerbetçiotlarından takriben %40 toplam ekstrakt verimi elde olunabileceği anlaşılmıştır.  

Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma

Year 1978, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.06.1978

Abstract

Bu araştırmada Ülkemizin Bilecik ilinde üretilen şerbetçiotlarından ekstrakt elde etme olanaklarının araştırılması amacı ile 2 adet Brewers Gold ve 2 adet Late Cluster çeşidi şerbetçiotu örneği alınarak laboratuvar ölçüsünde ekstrakta işlenmiş, toplam reçine, alfa asidi ve sıcak su ekstraktı miktarları tayin edilmiş, toplam ekstrakt verimleri araştırılmıştır. Araştırmaya alınan örneklerden 1 ve 2 numaralı Brewers Gold çeşitleri sırasıyla %39.41 ve %40.35; 3 ve 4 numaralı Late Cluster çeşitleri ise %39.18 ve %38.35 toplam ekstrakt verimi göstermişlerdir. Elde olunan ekstraktlardaki toplam reçine miktarları 2, 2, 3 ve 4 numaralı örneklerde sırasıyla %59.40, $58.61, %57.63 ve %58.28; alfa asidi miktarları %21.44, %21.61, %20.34 ve %20.30; sıcak su ekstraktı miktarları %40.60, %41.39, %42.37 ve %41.72 olarak saptanmıştır. Bu çalışmanın sonuçlarından Ülkemizde yetişen şerbetçiotlarından takriben %40 toplam ekstrakt verimi elde olunabileceği anlaşılmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Oğuz Kılıç This is me

Publication Date June 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Kılıç, O. . (1978). Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 3(3).
AMA Kılıç O. Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. June 1978;3(3).
Chicago Kılıç, Oğuz. “Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ Ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 3, no. 3 (June 1978).
EndNote Kılıç O (June 1, 1978) Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma. Gıda 3 3
IEEE O. . Kılıç, “Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 3, no. 3, 1978.
ISNAD Kılıç, Oğuz. “Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ Ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 3/3 (June 1978).
JAMA Kılıç O. Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Kılıç, Oğuz. “Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ Ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 3, no. 3, 1978.
Vancouver Kılıç O. Ülkemizde Üretilen Şerbetçiotları’ ndan Ekstrakt Elde Olunması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1978;3(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/