BibTex RIS Cite

Certain Aspects of Relation between Diet and Fat (in Turkish)

Year 1979, Volume: 4 Issue: 2, - , 01.04.1979

Abstract

İnsan diyeti az miktarlarda bile olsa yağ içerir. Tüketilen yağın miktar ve özellikleri değişik ülkelere göre farklılık göstermektedir. Örneğin uzak doğuda insanlar yağca fakir gıdalar tüketirken, Eskimolar günde 300 gr veya daha çok yağ tüketmektedir. Avrupa ülkelerinin tüketiminde yağ total kalorinin %30-40’ını karşılamaktadır. Ülkemizde ise total kalorinin yaklaşık %24’ü yağlardan karşılanmaktadır.

Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri

Year 1979, Volume: 4 Issue: 2, - , 01.04.1979

Abstract

İnsan diyeti az miktarlarda bile olsa yağ içerir. Tüketilen yağın miktar ve özellikleri değişik ülkelere göre farklılık göstermektedir. Örneğin uzak doğuda insanlar yağca fakir gıdalar tüketirken, Eskimolar günde 300 gr veya daha çok yağ tüketmektedir. Avrupa ülkelerinin tüketiminde yağ total kalorinin %30-40’ını karşılamaktadır. Ülkemizde ise total kalorinin yaklaşık %24’ü yağlardan karşılanmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Haluk Alım This is me

Publication Date April 1, 1979
Published in Issue Year 1979 Volume: 4 Issue: 2

Cite

APA Alım, H. . (1979). Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. Gıda, 4(2).
AMA Alım H. Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. The Journal of Food. April 1979;4(2).
Chicago Alım, Haluk. “Bazı Yönleri Ile Beslenme-Yağ İlişkileri”. Gıda 4, no. 2 (April 1979).
EndNote Alım H (April 1, 1979) Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. Gıda 4 2
IEEE H. . Alım, “Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri”, The Journal of Food, vol. 4, no. 2, 1979.
ISNAD Alım, Haluk. “Bazı Yönleri Ile Beslenme-Yağ İlişkileri”. Gıda 4/2 (April 1979).
JAMA Alım H. Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. The Journal of Food. 1979;4.
MLA Alım, Haluk. “Bazı Yönleri Ile Beslenme-Yağ İlişkileri”. Gıda, vol. 4, no. 2, 1979.
Vancouver Alım H. Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. The Journal of Food. 1979;4(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/