BibTex RIS Cite

Mold-Induced Enzymatic Softening in Cucumber Pickles and Suggested Precautions (Turkish with English Abstract)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 4, - , 01.08.1997

Abstract

Softening in cucumber pickles is the direct result of hydrolytic action by pectolytic and cellulolytic enzyme systems. These enzymes activity is mainly result of the growth of molds in cucumber flowers and many of these flowers remain attached to the cucumbers when brined. This paper summarizes the information about hydrolytic enzyme systems in cucumber flowers and also offers possible means of reducing or eliminating the problem of mold-induced softening in cucumber pickles.

Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri

Year 1997, Volume: 22 Issue: 4, - , 01.08.1997

Abstract

Hıyar turşularında görülen yumuşama, pektolitik ve selülolitik enzim sistemlerinin faaliyetinin direkt bir sonucudur. Bu enzimlerin aktivitesi esas olarak hıyarlar salamuraya kondukları zaman büyük oranda üzerlerinde bağlı olarak kalan çiçeklerdeki küf gelişimi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu yayın hıyar çiçeklerindeki hidrolitik enzim sistemleri hakkındaki bilgileri ve hıyar turşularında görülen küf kaynaklı yumuşama probleminin azaltılması veya önlenmesi için alınabilecek tedbirleri özetlemektedir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Erhan İç This is me

Filiz Özçelik This is me

Publication Date August 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 4

Cite

APA İç, E. ., & Özçelik, F. . (1997). Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri. Gıda, 22(4).
AMA İç E, Özçelik F. Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri. The Journal of Food. August 1997;22(4).
Chicago İç, Erhan, and Filiz Özçelik. “Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama Ve Önlemleri”. Gıda 22, no. 4 (August 1997).
EndNote İç E, Özçelik F (August 1, 1997) Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri. Gıda 22 4
IEEE E. . İç and F. . Özçelik, “Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri”, The Journal of Food, vol. 22, no. 4, 1997.
ISNAD İç, Erhan - Özçelik, Filiz. “Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama Ve Önlemleri”. Gıda 22/4 (August 1997).
JAMA İç E, Özçelik F. Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri. The Journal of Food. 1997;22.
MLA İç, Erhan and Filiz Özçelik. “Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama Ve Önlemleri”. Gıda, vol. 22, no. 4, 1997.
Vancouver İç E, Özçelik F. Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri. The Journal of Food. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/