BibTex RIS Cite

Possible Adulterations and Chances of Proving in Fruit Juices (in Turkish)

Year 1979, Volume: 4 Issue: 4, - , 01.08.1979

Abstract

Yiyecek ve içeceklerin mevzuatta yer alan belirlemelere aykırı olarak işlenmesi ve pazarlanması ile tüketicinin sağlık, beslenme ve ekonomi açısından aldanmasına yol açması, genel olarak tağşiş olarak tanımlanmaktadır. İzin verilmeyen katkıların bir yiyecek veya içecek içerisinde bulunması, izin verilen katkıların belirlenen miktardan fazla eklenmesi ve başka bir yiyecek veya içeceğin karıştırılması gibi olaylar, tağşiş kavramı içerisinde yer almaktadır. Meyve suları, en yaygın olarak tağşiş edilen yiyecek ve içeceklerin başında gelmektedir. Üretimin, giderek artan tüketimi karşılayacak düzeye henüz ulaşamamış olması ve hammadde fiyatlarının yüksekliği, meyve sularının tağşiş edilmesine yol açan ana etkenler olarak görülmektedir. Etkin bir gıda kontrolunun yapılamaması, olayın önüne geçilmesini güçleştirmektedir.   

Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları

Year 1979, Volume: 4 Issue: 4, - , 01.08.1979

Abstract

Yiyecek ve içeceklerin mevzuatta yer alan belirlemelere aykırı olarak işlenmesi ve pazarlanması ile tüketicinin sağlık, beslenme ve ekonomi açısından aldanmasına yol açması, genel olarak tağşiş olarak tanımlanmaktadır. İzin verilmeyen katkıların bir yiyecek veya içecek içerisinde bulunması, izin verilen katkıların belirlenen miktardan fazla eklenmesi ve başka bir yiyecek veya içeceğin karıştırılması gibi olaylar, tağşiş kavramı içerisinde yer almaktadır. Meyve suları, en yaygın olarak tağşiş edilen yiyecek ve içeceklerin başında gelmektedir. Üretimin, giderek artan tüketimi karşılayacak düzeye henüz ulaşamamış olması ve hammadde fiyatlarının yüksekliği, meyve sularının tağşiş edilmesine yol açan ana etkenler olarak görülmektedir. Etkin bir gıda kontrolunun yapılamaması, olayın önüne geçilmesini güçleştirmektedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aziz Ekşi This is me

Publication Date August 1, 1979
Published in Issue Year 1979 Volume: 4 Issue: 4

Cite

APA Ekşi, A. . (1979). Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. Gıda, 4(4).
AMA Ekşi A. Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. The Journal of Food. August 1979;4(4).
Chicago Ekşi, Aziz. “Meyve Sularında Olası Tağşişler Ve Kanıtlama Olanakları”. Gıda 4, no. 4 (August 1979).
EndNote Ekşi A (August 1, 1979) Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. Gıda 4 4
IEEE A. . Ekşi, “Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları”, The Journal of Food, vol. 4, no. 4, 1979.
ISNAD Ekşi, Aziz. “Meyve Sularında Olası Tağşişler Ve Kanıtlama Olanakları”. Gıda 4/4 (August 1979).
JAMA Ekşi A. Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. The Journal of Food. 1979;4.
MLA Ekşi, Aziz. “Meyve Sularında Olası Tağşişler Ve Kanıtlama Olanakları”. Gıda, vol. 4, no. 4, 1979.
Vancouver Ekşi A. Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. The Journal of Food. 1979;4(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/