Origanum, Satureja and Thymus genus are characterized by their thymol and carvacrol odour generally. Thymol and carvacrol containing are changed from region to region and from species to species. The essential oil of Thymbra spicata growing wild in Turkey, from three different locations were investigated by GC. 18 components were identified, the main ones being carvacrol, g-terpinene, p-cymene, thymol and caryophyllene.
Bu literatür ve Thymbra spicata (Karabaş kekik, Zahter) uçucu yağı üzerinde yapılan çalışmalarda, Labiatae familyasının çeşitli türlerinden bazı bitkilerin en etkili veya onları kokularıyla karakterize eden timol ve karvakrol oranları özetlenmiş ve araştırıcılara toplu bir bilgi sunulmaya çalışılmıştır. Daha sonra, halk arasında Karabaş kekik veya Zahter olarak bilinen Thymbra spicata L. uçucu yağı Gaz Kromatografide ve daha önce yapılan IR ve MS çalışmalarıyla analiz edilerek kompozisyonu belirlenmiştir. Belirlenen 18 bileşen içinde en çok karvakrol, g-terpinen, p-simen, timol ve karyofillen bulunmuştur.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 1, 1987 |
Published in Issue | Year 1987 Volume: 12 Issue: 6 |