BibTex RIS Cite

Quality and Nutritional Properties of Ready made Fruit Juices (in Turkish)

Year 1979, Volume: 4 Issue: 6, - , 01.12.1979

Abstract

Meyveler, besin değerleri yanında hoşa giden tatları ve bağırsak çalışmasındaki etkinlikleri nedeniyle günlük beslenmemizde yer alması gereken besin gruplarındandır. Ülkemiz meyve çeşitliliği ve ülke çapında yaygınlığı açısından zengin bir üretim alanı olarak tanımlanabilir. Bu nedenle meyveler kolay elde edilebilir oldukları ya da bol ve ucuz oldukları dönemlerde, daha zor elde edilebilecekleri zamanlar için belirli yollarla işlenerek değerlendirilmektedir. Meyve sularının beslenmeye katkıları genellikle C ve A vitaminleri yönünden olmaktadır. Meyvelerin A vitamini aktiviteleri bileşimlerinde bulunan karotenler nedeniyledir. Bunun yanında bazı özel diyetlerde meyve sularının sodyum ve potasyum değerlerinin doğru olarak bilinmesine gerek duyulmaktadır. Böylece meyve suları gerek normal gerekse özel diyetler için önem taşımaktadır.   

Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri

Year 1979, Volume: 4 Issue: 6, - , 01.12.1979

Abstract

Meyveler, besin değerleri yanında hoşa giden tatları ve bağırsak çalışmasındaki etkinlikleri nedeniyle günlük beslenmemizde yer alması gereken besin gruplarındandır. Ülkemiz meyve çeşitliliği ve ülke çapında yaygınlığı açısından zengin bir üretim alanı olarak tanımlanabilir. Bu nedenle meyveler kolay elde edilebilir oldukları ya da bol ve ucuz oldukları dönemlerde, daha zor elde edilebilecekleri zamanlar için belirli yollarla işlenerek değerlendirilmektedir. Meyve sularının beslenmeye katkıları genellikle C ve A vitaminleri yönünden olmaktadır. Meyvelerin A vitamini aktiviteleri bileşimlerinde bulunan karotenler nedeniyledir. Bunun yanında bazı özel diyetlerde meyve sularının sodyum ve potasyum değerlerinin doğru olarak bilinmesine gerek duyulmaktadır. Böylece meyve suları gerek normal gerekse özel diyetler için önem taşımaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sevinç Yücecan This is me

Publication Date December 1, 1979
Published in Issue Year 1979 Volume: 4 Issue: 6

Cite

APA Yücecan, S. . (1979). Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. Gıda, 4(6).
AMA Yücecan S. Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. The Journal of Food. December 1979;4(6).
Chicago Yücecan, Sevinç. “Hazır Meyve Sularının Kaliteleri Ve Besin Değerleri”. Gıda 4, no. 6 (December 1979).
EndNote Yücecan S (December 1, 1979) Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. Gıda 4 6
IEEE S. . Yücecan, “Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri”, The Journal of Food, vol. 4, no. 6, 1979.
ISNAD Yücecan, Sevinç. “Hazır Meyve Sularının Kaliteleri Ve Besin Değerleri”. Gıda 4/6 (December 1979).
JAMA Yücecan S. Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. The Journal of Food. 1979;4.
MLA Yücecan, Sevinç. “Hazır Meyve Sularının Kaliteleri Ve Besin Değerleri”. Gıda, vol. 4, no. 6, 1979.
Vancouver Yücecan S. Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. The Journal of Food. 1979;4(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/