BibTex RIS Cite

Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi

Year 1980, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.02.1980

Abstract

Yemeklik mantar, uzun yıllardan beri, değişik işleme ve dayandırma yöntemleri ile, gıda teknolojisinde başlıca hammaddelerden birisini oluşturmaktadır. Bunun başlıca nedenlerinden birisi, mantarın değerli bir besin kaynağı olmasıdır. Diğer meyve ve sebzelerde olduğu gibi mantarında üretilmediği zaman dilimlerine ve yörelere iletilebilmesi, uygun yöntemlerle işlenmesine ya da dayandırılmasına bağlı kalmaktadır. Gerek bileşenleri ve gerekse yapısal özellikleri, mantarın işlenmesine özel bir özen gösterilmesini gerektirmektedir. Bu nedenle, işleme ve dayandırma uygulanan yöntemler, meyve ve sebzelere oranla daha fazla değişiklik göstermektedir.   

Main Areas of Use of Mushrooms in Food Technology and Canning (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.02.1980

Abstract

Yemeklik mantar, uzun yıllardan beri, değişik işleme ve dayandırma yöntemleri ile, gıda teknolojisinde başlıca hammaddelerden birisini oluşturmaktadır. Bunun başlıca nedenlerinden birisi, mantarın değerli bir besin kaynağı olmasıdır. Diğer meyve ve sebzelerde olduğu gibi mantarında üretilmediği zaman dilimlerine ve yörelere iletilebilmesi, uygun yöntemlerle işlenmesine ya da dayandırılmasına bağlı kalmaktadır. Gerek bileşenleri ve gerekse yapısal özellikleri, mantarın işlenmesine özel bir özen gösterilmesini gerektirmektedir. Bu nedenle, işleme ve dayandırma uygulanan yöntemler, meyve ve sebzelere oranla daha fazla değişiklik göstermektedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aziz Ekşi This is me

Publication Date February 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Ekşi, A. . (1980). Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. Gıda, 5(1).
AMA Ekşi A. Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. The Journal of Food. February 1980;5(1).
Chicago Ekşi, Aziz. “Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları Ve Konserveye İşlenmesi”. Gıda 5, no. 1 (February 1980).
EndNote Ekşi A (February 1, 1980) Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. Gıda 5 1
IEEE A. . Ekşi, “Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi”, The Journal of Food, vol. 5, no. 1, 1980.
ISNAD Ekşi, Aziz. “Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları Ve Konserveye İşlenmesi”. Gıda 5/1 (February 1980).
JAMA Ekşi A. Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Ekşi, Aziz. “Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları Ve Konserveye İşlenmesi”. Gıda, vol. 5, no. 1, 1980.
Vancouver Ekşi A. Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. The Journal of Food. 1980;5(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/