BibTex RIS Cite

The Affect of Calcium Chloride Concentration and pH on the Clotting Time During the Renneting of Milk (in English)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 6, - , 01.12.1997

Abstract

The mechanism behind the effect of calcium on renneting process has not been fully elucidated. Some of the authors are suggested that the effect of calcium on renneting was limited with  decreasing of pH with additional calcium content. We also obtain that additional calcium content is affected not only the aggregation reaction but also the rate of proteolysis in renneting process of milk and the affect of calcium on clotting time was independent from dropping in pH. In this study, it is found that pH was an important factor for both of renetting reactors. During the renneting there is an interrelationship between pH and rennet clotting time. It is observed that there was a logarithmic relation between them.

Sütün Rennet ile Pıhtılaştırılmasında Kalsiyum Klorür Derişimi ve pH’nın Pıhtılaşma Süresine Etkisi (İngilizce)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 6, - , 01.12.1997

Abstract

Kalsiyumun, rennet ile pıhtılaşma süreci üzerindeki etki mekanizması hala tam olarak açıklanamamıştır. Kimi araştırıcılar kalsiyumun etkisinin, eklenen kalsiyum klorür ile yalnızca pH’da düşüşe yol açmasıyla sınırlı olduğunu savunmaktadırlar. Bu çalışmada, anılan etkisinin ötesinde, eklenen kalsiyumun yalnız agresyon tepkimesini değil aynı zamanda rennetlenme sırasındaki proteolizin hızını da etkilediği, kalsiyumun pıhtılaşma süresi üzerindeki etkinin pH’yı düşürmesinden bağımsız olduğu saptanmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yaşar Kemal Erdem This is me

Publication Date December 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 6

Cite

APA Erdem, Y. K. . (1997). Sütün Rennet ile Pıhtılaştırılmasında Kalsiyum Klorür Derişimi ve pH’nın Pıhtılaşma Süresine Etkisi (İngilizce). Gıda, 22(6).
AMA Erdem YK. Sütün Rennet ile Pıhtılaştırılmasında Kalsiyum Klorür Derişimi ve pH’nın Pıhtılaşma Süresine Etkisi (İngilizce). The Journal of Food. December 1997;22(6).
Chicago Erdem, Yaşar Kemal. “Sütün Rennet Ile Pıhtılaştırılmasında Kalsiyum Klorür Derişimi Ve pH’nın Pıhtılaşma Süresine Etkisi (İngilizce)”. Gıda 22, no. 6 (December 1997).
EndNote Erdem YK (December 1, 1997) Sütün Rennet ile Pıhtılaştırılmasında Kalsiyum Klorür Derişimi ve pH’nın Pıhtılaşma Süresine Etkisi (İngilizce). Gıda 22 6
IEEE Y. K. . Erdem, “Sütün Rennet ile Pıhtılaştırılmasında Kalsiyum Klorür Derişimi ve pH’nın Pıhtılaşma Süresine Etkisi (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 22, no. 6, 1997.
ISNAD Erdem, Yaşar Kemal. “Sütün Rennet Ile Pıhtılaştırılmasında Kalsiyum Klorür Derişimi Ve pH’nın Pıhtılaşma Süresine Etkisi (İngilizce)”. Gıda 22/6 (December 1997).
JAMA Erdem YK. Sütün Rennet ile Pıhtılaştırılmasında Kalsiyum Klorür Derişimi ve pH’nın Pıhtılaşma Süresine Etkisi (İngilizce). The Journal of Food. 1997;22.
MLA Erdem, Yaşar Kemal. “Sütün Rennet Ile Pıhtılaştırılmasında Kalsiyum Klorür Derişimi Ve pH’nın Pıhtılaşma Süresine Etkisi (İngilizce)”. Gıda, vol. 22, no. 6, 1997.
Vancouver Erdem YK. Sütün Rennet ile Pıhtılaştırılmasında Kalsiyum Klorür Derişimi ve pH’nın Pıhtılaşma Süresine Etkisi (İngilizce). The Journal of Food. 1997;22(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/